У Черкасах училися проводити громадські консультації

У Черкасах училися проводити громадські консультації

3-4 вересня в Черкасах відбувся семінар «Громадські консультації». Захід був організований Черкаською обласною організацією Комітету виборців України. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби організації.

Як владі радитись з громадськістю – вивчали представники місцевих органів влади і громадських рад з Київської, Полтавської, Вінницької, Кіровоградської і Черкаської областей.

На початку зустрічі з вітальними словами виступили Ізабелла Хрусьлінська з Фонду міжнародної солідарності (м. Варшава) і Максим Михлик, керівник Черкаського КВУ.

Команда черкаських тренерів (Тетяна Кавальчук, Микола Макуха, Сергій Гончар, Сергій Шмиголь та Вікторія Феофілова) допомогла учасникам розібратися, що таке громадські консультації, для чого вони проводяться, як їх спланувати та провести, аби почути голос різних мешканців громади.

Також учасники дізнались про види та форми громадських консультацій, в тому числі про цікаві методи громадської консультації, які практикуються в Польщі.

Найбільше зацікавила учасників рольова гра «Громадська консультація в місті N». В ході гри представникам міської влади треба було провести консультацію з громадськістю, аби визначити, куди витратити 4 млн. грн., які несподівано отримало місто. Головною умовою гри було залучити всі зацікавлені сторони до участі.

Окремо варто зауважити, що даний семінар є унікальним для України, адже ще жодного разу тема «Громадські консультації» не була предметом окремого навчання і відповідних методичних матеріалів не розроблялось.

Наступним етапом проекту є ознайомча поїздка учасників семінару до Республіки Польща, для ознайомлення з роботою місцевих Громадських рад та вивчення польського досвіду співпраці органів влади і громадських організацій.

Довідка: Семінар є частиною проекту «Активні Громадські Ради ІІ: підтримка співпраці громадського суспільства з місцевим управлінням і державною адміністрацією в Україні», який реалізується спільно Фондом «ВІКНО НА СХІД» та Черкаською обласною організацією Комітету виборців України.

Проект співфінансується з коштів Польсько-Канадської програми підтримки демократії, фінансованого в рамках Програми польської співпраці для розвитку Міністерства закордонних справ Республіки Польщі та Уряду Канади. Проект софинансируется Фондом \”Образование для демократии” в рамках программы Польско-Американского Фонда Свободы \”Преобразования в регионе\” – RITA

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x