Про підготовку до паломництва хасидів до Умані прозвітували у рятувальній службі

Про підготовку до паломництва хасидів до Умані прозвітували у рятувальній службі

З 27 вересня по 7 жовтня до Умані для святкування Іудейського Нового року Рош а-Шана прибуде десятки тисяч паломників з усього світу. Саме тому з метою узгодження всіх заходів щодо гарантування безпеки брацлавських хасидів під час перебування в Україні 6 вересня відбулася зустріч Голови ДСНС Миколи Чечоткіна з Послом Держави Ізраїль в Україні Еліавом Бєлоцерковські та представниками поліції, Бюро з питань протидії тероризму Держави Ізраїль. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Управління ДСНС у Черкаській області.

– Хочу запевнити, що підрозділи ДСНС докладуть максимум зусиль задля того, аби гарантувати кожному паломнику безпечні умови перебування в Умані та уникнути виникнення надзвичайних ситуації і подій», – зазначив Голова ДСНС України Микола Чечоткін.

Зокрема, ДСНС спільно з місцевими органами влади, Національною поліцією, Службою безпеки України розробила комплекс заходів на випадок взаємодії під час виникнення надзвичайних ситуацій, а також План реагування.

З 27 вересня по 7 жовтня в Умані буде розгорнуто зведений загін у складі 90 осіб та 16 одиниць пожежно-рятувальної техніки, водолазна, хімічна та піротехнічна групи. У місцях масового перебування паломників передбачено чергування 4 пожежно-рятувальних постів та водолазного посту поблизу водойм. Також функціонуватимуть 4 пересувні дозори із первинними засобами пожежогасіння.

Будівлі над похованням рабі Нахмана, синагога та навчальний центр, де прогнозується найбільше скупчення людей, обладнані автоматичною пожежною сигналізацією, забезпечені первинними засобами пожежогасіння, з числа обслуговуючого персоналу створено добровільну пожежну дружину. Загалом, сили і засоби ДСНС готові гарантувати пожежну безпеку брацлавських хасидів під час святкування Рош а-Шана.

У свою чергу, Посол Держави Ізраїль в Україні Еліав Бєлоцерковські подякував рятувальникам за плідну взаємодію та співпрацю і відзначив високий рівень підготовки підрозділів ДСНС до охорони безпеки упродовж 27 вересня-7 жовтня.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x