Білозірські лісівники врятували посадковий матеріал

Білозірські лісівники врятували посадковий матеріал

Свій розсадник у Білозірському лісництві облаштували на так давно. Хоч він і невеликий, але дає можливість повністю забезпечити потреби лісництва у посадковому матеріалі для лісовідновлення. Наступної весни тут очікують понад півмільйона стандартних саджанців. А все завдяки новоствореній системі крапельного поливу. «Нова Доба» про це дізналася в Черкаському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

«По суті, ми врятували посадковий матеріал. Посіви сосни погано сходили через брак вологи. А як тільки проклали крапельний полив, одразу пішли в ріст. Зараз посіви негусті, зате саджанці хороші, стандартні. Нам цього посадматеріалу буде цілком достатньо», – розповідає лісничий Володимир Фіалковський.
Крапельний полив і на розсаднику, і в теплиці облаштували своїми силами за два дні. Усього проклали понад 14 км труб. Це майже дорівнює відстані від Білозір’я до Черкас. Кожну трубку, по якій тече вода, треба було спеціальними шпильками зафіксувати до землі, щоб не зносив вітер.
Разом із сіянцями на розсаднику почав активно рости бур’ян. Особливо в дощові періоди. Тому все літо полільниці не припиняли роботу – тільки завершать, уже треба починати заново, бідкається лісничий.

Коли сіянці сосни і дуба почала під’їдати личинка хруща, білозірські лісівники не розгубилися і внесли необхідні препарати через систему крапельного поливу. Таким же чином можна підживлювати грунт необхідними мікроелементами та добривами.
«Ми всіляко сприяємо поліпшенню догляду за посадковим матеріалом. Бо ліс починається з сіянця. Від того, наскільки він гарно сформований залежить і якість майбутніх насаджень», – говорить Андрій Пустовіт.
Зараз головне завдання лісівників – оперативно знищувати зайву рослинність, щоб майбутній посадковий матеріал гарно розвивався. Адже це – запорука гарної приживлюваності та якісної деревини.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x