Загорання торфовищ на Черкащині будуть шукати за допомогою квадрокоптерів (ВІДЕО)

Загорання торфовищ на Черкащині будуть шукати за допомогою квадрокоптерів (ВІДЕО)

Відтепер місця загорання будуть шукати з неба. Для цього рятувальники планують використовувати квадрокоптери. Учора разом із волонтерами фахівці ДСНС провели перший рейд, під час якого за допомогою літального апарату дослідили значну територію Ірдинських торфовищ. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Управління ДСНС у Черкаській області.

Розгорнувши спостережний пункт біля села Ірдинь, застосувавши відеоспостереження, рятувальники спільно із волонтерами перевірили торфовища, що залягають навколо цього населеного пункту.

Необхідність такого рейду повʼязана із сухою спекотною погодою, що останнім часом утримується на території області. Через посуху зросла загроза виникнення пожеж у лісах та на відкритих територіях, зокрема в місцях залягання торфу.

Достатньо сказати, що лише за останні дні пожежно-рятувальними підрозділами було ліквідовано без малого два десятки пожеж сухої трави. Площа, пройдена вогнем, обраховується гектарами. У трьох випадках вогонь міг поширитися на поля з іще не зібраним урожаєм, а також на лісові масиви.

Боротьба із вогнем на торфовищах може тривати не один день і навіть тиждень. Контролювати поширення вогню під землею дуже складно. А збитки, навіть якщо не враховувати погіршення екології, обраховуються сотнями тисяч гривень

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x