Уманських учнів обіцяють забезпечити підручниками до кінця вересня

Уманських учнів обіцяють забезпечити підручниками до кінця вересня

Розпочався новий навчальний рік, проте не всі учні 4, 7 і 8 класів загальноосвітніх закладів м. Умані отримали підручники.
За інформацією відділу освіти Уманської міської ради, станом на 1 вересня 2016 року відділом освіти придбано 2515 підручників для учнів 4 класу та 762 підручники для учнів 7 класу на загальну суму понад 134 тис грн.
На сьогодні відсоток забезпечення учнів 4 класів підручниками становить 75%, учнів 7 класів – 54%. Не всі підручники мають і учні 8-х класів, які цього року навчаються за новими програмами. «Нова Доба» про це дізналася в Уманській міській раді.

Проте, як запевнили у відділі освіти, така ситуація з підручниками тимчасова. До кінця вересня учні 4, 7 та 8 класів будуть забезпечені навчальною літературою в повному обсязі.
У зв’язку із збільшенням контингенту існує проблема із забезпеченням підручниками учнів 1 класів. Її вирішуватимуть шляхом звернення за допомогою до інших районів Черкаської області, де спостерігається недобір першачків.

Слід зазначити, що цьогоріч закупівля навчальної літератури здійснюється не лише за кошти обласної освітньої субвенції. Рішенням сесії Уманської міської ради від 20 липня 2016 року з міського бюджету на придбання підручників було виділено 214 тис грн.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x