Обласну програму протидії торгівлі людьми розробили на Черкащині

Обласну програму протидії торгівлі людьми розробили на Черкащині

Обласну програму з протидії торгівлі людьми обговорили представники громадських організацій, керівники обласних установ та департаментів учора в Черкаській ОДА. Про це повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

В обговоренні взяли участь експерт Віденського офісу Міжнародної організації з міграції Аннет Дженсен та менеджер представництва Міжнародної організації з міграції в Україні Вікторія Лазоренко.

– Крім заходів, приурочених до Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми, ми, спільно з фахівцями організації «Від серця до серця», підготували обласну програму протидії торгівлі людьми. Їх винесемо на розгляд депкорпусу вже 16 вересня. Працюючи на змінами та доповненнями до програми, врахували кращі напрацювання, які є в Україні, та рекомендації Міжнародних фондів й організацій, – зазначив заступник голови ОДА Віталій Коваль.

Як повідомила Наталія Несват, голова правління ЧБО ЛЖВ «Від серця до серця», за цей рік в області виявлено шістьох людей, які постраждали від торгівлі людьми. «Знаю, що згодом люди будуть більше відкриватися і говорити про цю проблему», – зазначила вона.

– Дане питання потребує співпраці багатьох структур та організацій. Тому в області діє рада при ОДА з питань сімейної, гендерної рівності, демографічного розвитку та протидії торгівлі людьми, – повідомив Максим Зеленський, керівник Управління у справах сімї, молоді та спорту Черкаської ОДА. – Здійснюється контроль за дотриманням міжнародних домовленостей щодо протидії торгівлі людьми.

Про проведення інформаційної роботи та взаємодію із постраждалими від торгівлі людьми, прозвітували представники ГУ Нацполіції у Черкаській області, Управління охорони здоров’я ЧОДА, Обласного Центру Зайнятості, Служби у справах дітей, Департаменту соціального захисту.

Головними своїми завданнями учасники круглого столу визначили інформування населення про можливі ризики та небезпеки працевлаштування за кордоном і виявлення людей, постраждалих від торгівлі людьми та надання їм психологічної та матеріальної допомоги.

Робота з виявлення постраждалих ускладнена тим, що такі люди не хочуть говорити про свої нещастя, які довелося витерпіти. За словами Наталії Несват, такі люди, переживши моральну травму, бояться осуду суспільства.

Гостро стоїть проблема із соціальною адаптацією та працевлаштуванням постраждалих від торгівлі людьми.

– Ми повинні надати цим людям інструменти для орієнтування в суспільстві. Допомогти їм, щоб вони знайшли роботу, щоб не їхали заробляти кошти десь в іншому місці. Більша частина, яка зверталася до нас, отримавши матеріальну підтримку, знову приходять до нас, бо не знаходять роботу, – зазначила голова правління ЧБО ЛЖВ «Від серця до серця» Наталія Несват.

Укладену за результатами круглого столу програму протидії торгівлі людьми винесуть на голосування депутатів обласної ради.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x