Новим умовам реформування земельних відносин на ринкових засадах навчалися спеціалісти сільських і селищних рад

Новим умовам реформування земельних відносин на ринкових засадах навчалися спеціалісти сільських і селищних рад

У Черкаському обласному центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів відбувся короткостроковий тематичний семінар підвищення кваліфікації спеціалістів-землевпорядників сільських, селищних рад. «Нова Доба» про це дізналася в Черкаській обласній раді.

В умовах розбудови європейської соціально-орієнтованої держави одним з пріоритетних напрямів державної політики декларується проведення земельної реформи, головною метою якої є організація ефективного використання землі, контроль за дотриманням земельного законодавства, передача землі в приватну власність тим, хто її обробляє.

У Черкаській області є багато позитивних прикладів успішного проведення земельної реформи, проте, враховуючи недосконалість чинного законодавства, виникають проблемні питання, що потребують професійного вирішення відповідними фахівцями.

Представники Головного управління Держгеокадастру в Черкаській області обговорили зі спеціалістами – землевпорядниками сільських, селищних рад нововведення щодо організації оцінки та ринку земель в Україні; функціонування та розвиток ринку земель на території Черкаської області та зміни до Закону України «Про Державний земельний кадастр» в частині надання повноважень органам місцевого самоврядування; особливості організації ведення державного земельного кадастру; порядок набуття права власності та користування на земельні ділянки державної та комунальної власності; процедуру оцінки земель комунальної власності в межах населених пунктів; основні вимоги до проектування та забудови сільських населених пунктів в контексті чинного законодавства України; дотримання вимог природоохоронного законодавства при відведенні земельних ділянок та ін.

Особлива увага на семінарі була приділена питанням виділення та отримання земельних ділянок учасникам АТО.

Слухачі обговорили також основні положення нового антикорупційного законодавства та шляхи запобігання і врегулювання конфлікту інтересів у діяльності посадових осіб органів місцевого самоврядування, процедуру електронного декларування.

Крім питань фахового спрямування, спеціалісти-землевпорядники ознайомились зі станом і проблемами реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x