У дитячому санаторії в Руській Поляні з’явився новий дитячий майданчик

У дитячому санаторії в Руській Поляні з’явився новий дитячий майданчик

Сьогодні в дитячому санаторії «Руська Поляна» відбулося відкриття дитячого майданчика. Нове обладнання та тренажери вихованцям закладу презентувало обласне управління з охорони здоров’я Черкаської ОДА за підтримки спонсорів. Про це «Новій Добі» повідомляє власний кореспондент.
Нинішній День фізичної культури і спорту став особливо приємним для вихованців дитячого санаторію «Руська Поляна». Напередодні свята у лікувальному закладі було відкрито новий спортивний дитячий майданчик.

У дитячому санаторії в Руській Поляні з’явився новий дитячий майданчик

– «Руська Поляна» – це один з кращих санаторіїв не лише в Черкаській області, а й узагалі по Україні, – відзначила, перерізаючи стрічку заступник начальника управління з охорони здоров’я Черкаської ОДА Наталя Лакуста. – Свідченням цього є не лише та величезна кількість дітей, які щороку відвідують заклад, а й досить велика кількість спеціалістів із усієї України, які приїжджають переймати досвід. Ми в міру можливостей намагаємося допомагати санаторію, але, на жаль, не на все вистачає коштів. Нинішнього року все таки спромоглися зробити такий подарунок, щоправда не без допомоги спонсорів.

У дитячому санаторії в Руській Поляні з’явився новий дитячий майданчик

Такий подарунок буде більше ніж доречний в закладі, який щороку оздоровлює понад півтори тисячі маленьких черкащан.
– Наступного року нашому закладу виповнюється рівно 60 років. Навіть важко підрахувати, скільки дітей відвідали його за цей час, – розповідає головний лікар санаторію Леонід Лащенко. – Лише протягом нинішнього літа ми оздоровили 670 дітей. Зараз почали новий навчальний рік. Заклад перейшов на осінньо-зимовий період і готуємося до зими. У цьому, до речі, нам активно допомагає влада. Так, цього року управління нам виділило значну суму коштів на заміну вікон. Це значно покращить умови перебування дітей і дозволить значно зекономити на використанні теплової енергії.
Найбільше новим розвагам, звісно, зраділи самі діти. Деякі з них, до речі, знають заклад не гірше за персонал.
– Я відпочиваю тут уже вп’ятнадцяте, тому сміливо можу назвати себе старожилом, – розповідає Віка Кавун зі Шполи. – Раніше тут був маленький майданчик. Якщо хотілося погратися на ньому, доводилося добряче постаратися, щоб випередити інших. А зараз я навіть трішки заздрю малюкам, яким вік дозволяє гратися в пісочниці і кататися з цих гірок.

У дитячому санаторії в Руській Поляні з’явився новий дитячий майданчик

На щастя, серед спортивних снарядів і атракціонів, які тепер з’явилися в санаторії, є й такі, що підійдуть і для старших.
– Коли сказали, що в нас буде свій батут, я навіть не повірила, – ділиться враженнями Інна Тимошенко з с. Свидівок Черкаського району. – У місті така розвага коштує тридцять гривень. А тут – скакай скільки хочеш. А ще мені дуже подобається гойдалка. Хлопці ж он, як мухи обліпили силові тренажери. Тепер у мене з’явилася ще одна причина любити цей санаторій. Я тут відпочиваю вже третій раз, і за цей час отримала масу приємних вражень.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x