Темпи поширення ВІЛ-інфекції в області зростають

Темпи поширення ВІЛ-інфекції в області зростають

У Черкасах вперше провели розширену медичну раду по проблемах ВІЛ/СНІДу. Для участі були залучені провідні фахівці медичного, соціального напрямків, пенітенціарної служби та неурядових організацій.

– Вимоги життя перетворюють обласний центр СНІДу в Центр контролю за соціально небезпечними хворобами, – відзначив Петро Левченко, головний лікар Черкаського обласного центру профілактики та боротьби зі СНІДом. – Адже епідемічна ситуація з поширенням ВІЛ-інфекції в області залишається напруженою, число людей, які живуть з ВІЛ, продовжує зростати серед різних контингентів населення, особливо серед осіб, які відносяться до груп високого ризику інфікування.

Про це «Новій Добі» повідомили в прес-службі Департаменту охорони здоров\’я Черкаської ОДА.

По області офіційно зареєстровано 5 325 випадків ВІЛ-інфекції (серед них – 958 дітей), з них 1 796 випадків захворювання на СНІД (серед них – 39 дітей), та 825 випадків смерті від захворювань, зумовлених СНІДом (з них – 14 дітей).

За словами лікаря-епідеміолога обласного центу профілактики та боротьби зі СНІДом Людмили Комасько, темпи поширення ВІЛ-інфекції в області щороку зростають.

– Однак порівняно з 2012 роком, у 2013 році первинна захворюваність на ВІЛ-інфекцію в області за показниками знизилась на 2,7%, – наголосила Людмила Комасько. – Також, у минулому році, порівняно з 2012 роком, у віковій структурі нових випадків захворювань на ВІЛ-інфекцію з’явилася тенденція до зниження у віковій групі 15-24 роки (з 14,2% до 9,2%), що може свідчити про деякі ознаки стабілізації епідемічної ситуації з ВІЛ-інфекції в цілому через зміну поведінки молоді на менш ризиковану.

Первинна захворюваність на СНІД в області за показниками 2013 року в порівнянні з 2012 роком знизилась на 10,5%.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x