23 нелегальних перевізників зареєструвалися суб’єктами підприємництва

23 нелегальних перевізників зареєструвалися суб’єктами підприємництва

За даними Мінінфраструктури, на сьогодні у таксомоторних перевезеннях України близько 80% учасників ринку таксі працюють поза правовим полем. Тільки 10% інформаційно-диспетчерських служб таксі зареєстровано як суб\’єкти господарювання. Не краща ситуація і в нашому місті. Про це свідчать перевірки, які проводились в серпні п.р працівниками Державної податкової інспекції у м. Черкасах спільно з патрульними Управління національної поліції м. Черкаси. За результатами заходів з виявлення осіб, які надають послуги з перевезення пасажирів (таксі) нелегально, було виявлено 17 осіб, які здійснювали перевезення пасажирів без державної реєстрації та без отримання необхідних дозвільних документів. А це не лише втрати надходжень до бюджету, а й соціальна незахищеність самих перевізників, неможливість пасажирів та замовників поскаржитись на неякісно надані послуги чи обслуговування. Про це «Нова Доба» дізналася в ДПІ у м. Черкасах.

І хоча під час проведення таких перевірок проводилась роз’яснювальна робота щодо ведення підприємницької діяльності в правовому полі, однак проведення інформаційної роботи такого формату, як семінар, було на часі. У семінарі, який нещодавно відбувся у Державній податковій інспекції у м. Черкасах, взяли участь представники управління Укртрансбезпеки і Департаменту управління справами та юридичного забезпечення Черкаської міської Ради.

На семінарі суб’єктам господарювання, які здійснюють діяльність у сфері перевезення пасажирів та вантажів, а також для громадянам, що мають наміри займатися підприємницькою діяльністю в цій сфері, було роз’яснено порядок державної реєстрації підприємництва, існуючі системи оподаткування, облік та звітність по них, а також які необхідно мати дозвільні документи для здійснення автоперевезень та порядок їх отримання.

У результаті проведення контрольно-перевірочної та роз’яснювальної роботи протягом останніх двох тижнів 23 нелегальних перевізників зареєструвалися суб’єктами підприємництва, у тому числі двоє – юридичними особами з видом діяльності перевезення пасажирів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x