Землевпорядники Черкащини спрямували до бюджету понад 3,5 мільйона гривень за надані адмінпослуги

Землевпорядники Черкащини спрямували до бюджету понад 3,5 мільйона гривень за надані адмінпослуги

Протягом восьми місяців 2016 року спеціалісти територіальних органів Держгеокадастру Черкаської області надали населенню 120,8 тис адміністративних послуг, із них 68,3 тис (56,5 %) – безплатно. Про це «Нова Доба» дізналася в ГУ Держгеокадастру в Черкаській області.

За 52,5 тис (43,5 %) платних адмінпослуг фахівці землевпорядної служби Черкащини перерахували до Державного бюджету України 3 млн 537 тис грн. Найбільше – 2,6 млн грн – сплачено за надання витягів із Державного земельного кадастру про земельну ділянку. Державні кадастрові реєстратори підготували 37 тис таких документів. Також 1119 осіб звернулися, щоб виправити технічні помилки у відомостях Державного земельного кадастру, які допущено не з вини органу, що здійснює ведення кадастру. За ці послуги до Державного бюджету вони сплатили 192,8 тис грн. Ще одна з найпоширеніших послуг – здійснення державної експертизи землевпорядної документації. За виконання 1920 таких робіт сплачено 83,8 тис грн.

Найбільша кількість безоплатних адміністративних послуг, які надають територіальні органи Держгеокадастру Черкаської області, – це державна реєстрація земельних ділянок (20,6 тис) і надання довідок із державної статистичної звітності про наявність земель і розподіл їх за власниками земель, землекористувачами та угіддями (19,4 тис). Також видано понад 12 тис витягів із технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки.

Довідка:

Відповідно до Закону України «Про адміністративні послуги» з 1 січня 2015 року на всій території України органи земельних ресурсів надають послуги через Центри надання адміністративних послуг (ЦНАП), які утворені при місцевих державних адміністраціях та органах місцевого самоврядування. Громадяни можуть ознайомитись з адресами ЦНАПів у Черкаській області на офіційному сайті Головного управління Держгеокадастру.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x