Черкащина на 90 % готова до опалювального сезону

Черкащина на 90 % готова до опалювального сезону

На цьому в ході колегії ОДА наголосив директор Департаменту містобудування, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства облдержадміністрації Сергій Демиденко.
Загалом котельні, центральні теплові пункти та теплові мережі готові до зими на 93 %. Серед об’єктів житлового фонду середній показник підготовленості дещо нижчий. «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі ОДА.

– Стабільно увійти в зиму мають понад 3,5 тисячі житлових будинків Черкащини, – зазначив Сергій Демиденко. – Загалом, їх середньообласний рівень готовності становить 90%. Втім, стовідсотково вже підготовлені Ватутіне, Чорнобаївський, та Кам’янський райони. Натомість активізувати роботу з підготовки житлового фонду в Золотоноші, Катеринопільському та Драбівському районах. Додам, низькими темпами проходить оснащення житлових будинків приладами обліку теплової енергії. В області цей показник становить лише 32 % при середньому по Україні – 58 %. Тобто із понад 2,3 тисячі необхідних лічильників зараз встановлено тільки 740 одиниць.

Особливу увагу на місцях мають звертати на підготовку закладів освіти та медицини до опалювального сезону. Таке доручення дало керівництво області. Відзначимо, заклади освіти ще на 1 вересня були повністю готові до опалювального сезону. Пожвавитися з підготовкою варто закладам медицини. Зараз з 790 медзакладів області готові лише 695, що становить 88 %.
Нагадаємо, 1 жовтня всі об’єкти житлово-комунального господарства та соціальної сфери області повинні бути технічного готові до опалювального сезону та стовідсотково отримати акти готовності.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x