Черкаські освітяни налагоджують співпрацю з американським коледжем

Черкаські освітяни налагоджують співпрацю з американським коледжем

Сьогодні в управлінні відбулася зустріч щодо можливості створення на базі Черкаського державного бізнес-коледжу Американського освітнього центру, де б студенти мали нагоду отримувати освіту за міжнародними стандартами. Про це «Нова Доба» дізналася від керівника Управління освіти і науки Черкаської ОДА Валерія Данилевського.

Участь у заході взяли регіональний директор міжнародних програм Коледжу Бровард (США) Скотт Мейсон, директор Черкаського державного бізнес коледжу Олег Куклін.

У рамках зустрічі учасники висловили зацікавленість у подальшій співпраці, зокрема, створення регіонального навчального центру, де зможуть навчатися не тільки студенти ЧДБК, але й інших навчальних закладів.

«Наразі оголошено про початок співпраці. Формуємо бачення, як має розвиватися процес створення центру. Заплановано зустрічі з представниками Міністерства освіти і науки України, Посольства США в Україні, бізнесовими колами» – зазначив Валерій Данилевський.

Хоч пан Мейсон перебуває в Україні лише другу добу, він уже встиг сформувати перші враження: «Слов’янський світ досить близький мені, адже прожив тут багато років. Надзвичайно особливо ставлюся до перебування в Україні. Тому зацікавлений у розвитку подальшої співпраці. Відповідно, бачу зацікавленість української сторони. Ви дійсно готові до початку співпраці!»

Після зустрічі Скот Мейсон вирушив на лекцію під назвою «Американська мрія», на якій розповів про можливості здобування якісної освіти за американськими стандартами в Україні.

Довідково:
Коледж Бровард розташований у м. Форт-Лодердейл, штат Флорида, США. У 2016-2017 році здійснює навчання за 124 напрямами: бізнес, комунікації та дизайн, соціальні науки, медицина, промисловість та транспорт, громадська безпека, інженерія та технології, освіта.

У коледжі близько 2 тисяч співробітників, упродовж року навчається до 67 тисяч студентів. За останнім загальнонаціональним рейтингом зайняв 5-е місце серед коледжів США.

Коледж має акредитовані у встановленому порядку міжнародні навчальні центри у Болівії, Еквадорі, Індії, Китаї, Росії, які здійснюють навчання за програмами Коледжу Бровард, але особи, які навчаються за такими програмами не вважаються його студентами.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x