Черкащанам нарахували субсидій на суму понад 1,9 млрд грн

Черкащанам нарахували субсидій на суму понад 1,9 млрд грн

Зараз органи соціального захисту здійснюють поточне призначення субсидій на наступний період та нове призначення громадянам, які звертаються за отриманням субсидії. Нині ж субсидії є у майже 243 тис господарств Черкащини. Про це «Нова Доба» дізналася в Департаменті соціального захисту населення облдержадміністрації.
Сума нарахованих за вісім місяців цього року субсидій становить 1 млрд 921 млн грн, що на 1 млрд 719 млн грн більше у порівнянні з відповідним періодом 2015 року.

Додамо, в усіх управліннях соціального захисту Черкащини впроваджується новий програмний комплекс «Житлові субсидії» Особливості переходу на цей програмний комплекс пояснювали днями спеціалістам органів соціального захисту населення області в ході семінару. На відміну від попередньої програми «Наш Дім», новий програмний комплекс має більш широкі технічні можливості та дозволяє швидше опрацьовувати справи.
Першими на Черкащині новий комплекс впровадили спеціалісти управління соціального захисту населення Соснівського району Департаменту соціальної політики Черкаської міської ради. А тому вже на власному прикладі показували слухачам семінару всі особливості налаштування та адміністрування системи, конвертації баз даних, роботи з заявами тощо.

Довідково:
Готівкові кошти на придбання палива отримали понад 7 тис осіб на суму 13 млн грн. Субсидії на придбання палива розраховуються на рік, виходячи з вартості 2 тонн твердого палива та 2-4 балонів скрапленого газу, залежно від складу сім’ї.
У 2016 році 1 тонна твердого палива коштувала 1 530,06 грн, 1 балон газу – 196,30 грн.
8 серпня поточного року Кабінет Міністрів України прийняв постанову щодо зміни граничних показників вартості твердого палива та скрапленого газу для надання населенню пільг і житлових субсидій. Відтепер гранична ціна твердого палива на рівні 2000 грн. за 1 тонну твердого палива (це на 23% більше, ніж у попередньому році) та 200 гривень за один балон скрапленого газу.
З огляду на збільшення граничної ціни твердого палива та скрапленого газу на надання пільг і субсидій, буде проведено їх донарахування.
Крім того, у зв’язку зі зміною цін і тарифів на послуги буде здійснено автоматизований перерахунок діючих субсидій, а також проведено розрахунок субсидії на опалювальний сезон.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x