Набрали чинності зміни до декларації з податку на прибуток

Державна податкова інспекція у м. Черкасах інформує платників податку на прибуток, що з 19 серпня п.р. набрав чинності наказ Мінфіну від 08.07.2016р. №585, яким затверджені зміни до форми Декларації з податку на прибуток. Слід зазначити, що окремі нововведення пов\’язані з приведенням Декларації у відповідність до Податкового кодексу України, оновленим із 1 січня 2016 року.

Відтепер в новій формі Декларації платники податку на прибуток зазначатимуть окрім звітного періоду, ще й базовий звітний період (квартал або рік).
У зв’язку із запровадженням разового авансового внеску, викладені в новій редакції коди рядка 26 основної частини Декларації та додатку ВП до неї, а також примітки «8» та «9» до Декларації. Доповнено новими примітками «9» та «10» додаток ВП.

Окрім того, в новій редакції додатка ЗП до Декларації передбачено рядок для відображення сум податку, сплаченого за кордоном, який можна зараховувати у зменшення податку на прибуток. Також з’явився рядок, у якому зазначатимуться не враховані у минулих періодах «дивідендні» авансові внески з податку на прибуток.
Ключових змін зазнав додаток АВ (до рядка 20 АВ декларації) в якому відображають розрахунок дивідендного авансу з податку на прибуток. Корективи внесені і в додатки РІ та ПН до Декларації. По-перше, відповідно до пп.140.4.1 ПКУ, прописані рядки 3.2.2 та 3.2.3 додатка РІ. По-друге, вказаний додаток доповнений рядками, у яких треба відображати податкові різниці, що виникають під час: реструктуризації державного й гарантованого державного боргу та його часткового списання (рядки 4.11.17 та 4.2.13) та фінансової реструктуризації за п.39 підрозділу 4 р.ХХ ПКУ (рядки 4.1.18, 4.2.14 та 4.2.15).
В додатку ПН таблицю 1, в якій провадиться розрахунок податкових зобов\’язань нерезидентів, якими отримано доходи із джерелом їх походження з України, доповнено рядками 22, 23 та 24.

Поряд з цим, розрахунок авансового внеску в розмірі 2/9 податку на прибуток, що підлягає сплаті до 31 грудня 2016 року, заповнюється платником податку у Податковій декларації з податку на прибуток підприємств за три квартали 2016 року.
Платники податку на прибуток вперше звітуватимуть за новою формою (затвердженою наказом Міністерства фінансів України від 08.07.2016 №585) по строку 9 листопада 2016 року за три квартали цього року.
Відеоогляд першого заступника начальника ГУ ДФС у Черкаській області Миколи Гріднєва щодо нової звітності з податку на прибуток викладений на каналі проекту «Допомога платнику» в YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=0sIwPxsasGw.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x