Хлопчика, якого розлучили із матір\’ю, невдовзі повернуть в Україну

Хлопчика, якого розлучили із матір\’ю, невдовзі повернуть в Україну

Нещодавно у прес-центрі Черкаської ОДА відбулася зустріч представників місцевих суб’єктів Національного механізму взаємодії (НМВ) з протидії торгівлі людьми, на якій обговорили питання щодо реалізації проекту НМВ в області, презентували досягнення завдяки співпраці громадського і державного сектору у проведені заходів передбачених цим напрямком. Про це повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

Водночас порушили питання звернень осіб, які постраждали від торгівлі людьми до державного та неурядового сектору, та шляхи збільшення звернень з метою надання якісної індивідуальної допомоги. Поділилися планами на майбутнє з метою уникнення нових випадків осіб постраждалих від торгівлі людьми через трансляцію соціальних роликів на місцевому телебаченні, якими в свою чергу поділяться фахівці МОМ.

Так, завдяки реалізації даної ініціативи та ефективній співпраці між представниками державних структур та фахівців громадської організації «Від серця до серця», черкащанці повернуть дитину, яку вона змушена була лишити в Росії. Днями хлопчик, якого доля розлучила із матір’ю, повернеться в Україну. Про це під час круглого столу з питань протидії торгівлі людьми в Черкаській ОДА повідомила Покатілова Оксана Іванівна, начальник служби у справах дітей Черкаської ОДА.

Нагадаємо, молоду жінку із Черкас у Росії експлуатувала місцева родина ромів, відібравши в неї документи та лишивши можливості підтримувати зв\’язок з родиною. Там черкащанка народила хлопчика і вимушена була тяжко працювати на будівництві, та була департована, але дитину їй не віддали.
Так об’єднавши зусилля, нам вдалося домовитися з представниками РФ про повернення дитини, а представники ЧБО ЛЖВ «Від серця до серця» за підтримки МОМ надали кошти на транспортні витрати представника служби у справах дітей до Росії.

Участь у робочій зустрічі взяли: перший заступник голови ЧОДА Коваль Віталій Володимирович, голова правління ЧБО ЛЖВ «Від серця до серця» Несват Наталія та менеджер Стадник Марина, експерт Віденського офісу МОМ Анне Дженсен, фахівець Київського офісу представництва МОМ в Україні Мазуренко Вікторія та представники державних структур суб’єктів взаємодії управління у справах сім’ї, молоді та спорту ЧОДА, Черкаський ОЦСССДМ, Управління охорони здоров’я ЧОДА, Черкаський обласний центр зайнятості, Служба у справах дітей ЧОДА, Департамент соціального захисту населення ЧОДА, Управління освіти і науки ЧОДА, ДМС у Черкаській області відділ у справах іноземців, осіб без громадянства та протидії нелегальній міграції.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x