На слуханнях про сміттєпереробний завод у Черкасах нічого не вирішили

На слуханнях про сміттєпереробний завод у Черкасах нічого не вирішили

Учасники громадських слухань не проголосували за зведення сміттєпереробного заводу на території колишнього Хімреактиву компанією “Еко-Баік”. Про це «Нова Доба» дізналася з сайту infomist.ck.ua

«За» проголосували лише 56 черкащан, «проти» – 117, утримались – 10. Водночас не вистачило голосів і на відхилення інвестиційного проекту. Лічильна комісія навіть не встигла порахувати голоси, оскільки під час голосування люди почали виходити з залу.

Загалом обговорення проекту тривало майже 3,5 години. За цей час частина учасників дискусії покинула залу. Варто зазначити, що на початку обговорення в залі реєструвалося 411 осіб.

Начальник управління екології та природних ресурсів Черкаської ОДА Олена Звягінцева коментує інформацію, що з’явилася в деяких засобах масової інформації, що Черкащина нібито лідирує за кількістю сміттєзвалищ у країні:

– На виконання доручень Кабінету Міністрів України ми проводимо в області інвентаризацію місць видалення побутових відходів. Зокрема, за двома категоріями: організовані місця видалення відходів і стихійні сміттєзвалища. До 1 вересня обласна державна адміністрація повинна була надати інформацію за встановленою формою із зазначенням кількості місць видалення відходів, обсягів сміття та геолокаційної прив’язки земельних ділянок. Результати проведення інвентаризації використовують для наповнення інтерактивної карти сміттєзвалищ, яка була презентована міністром екології та природних ресурсів Остапом Семераком на засіданні Уряду.

За даними Мінприроди України, Черкаська обласна державна адміністрація однією з перших провела інвентаризацію всіх 477 організованих місць видалення відходів і надала зазначену інформацію. До інтерактивної карти внесено дані 312 організованих сміттєзвалищ області. Натепер триває збір інформації щодо несанкціонованих сміттєзвалищ. Карту й далі наповнюють.

Інформація з інших областей щодо проведення інвентаризації та наповнення інтерактивної карти надійшла до Мінприроди ще не в повному обсязі. А тому натепер не відображає реальну картину щодо кількості там наявних сміттєзвалищ. Приміром, у Вінницькій області обліковують 786 сміттєзвалищ, до карти поки внесено 37, у Чернігівській – 657, до карти внесено 21, у Хмельницькій – 573, до карти внесено 139.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x