Аграрії Черкас сплатили понад 7,5 млн грн податків і зборів

Аграрії Черкас сплатили понад 7,5 млн грн податків і зборів

З метою упередження, руйнування і недопущення використання суб’єктами господарювання-аграріями схем ухилення від оподаткування, запроваджена операція «Урожай». Враховуючи аграрну специфіку області, проведення такої операції особливо актуально. «Нова Доба» про це дізналася в ДПІ у м. Черкасах.

«У галузі сільського господарства проводять діяльність на території області та перебувають на податковому обліку в Державній податковій інспекції у м. Черкасах 41 суб’єкт господарювання, з них 11 СГД займаються вирощуванням зернових культур (крім рису), бобових культур і насіння олійних культур, які за 8 місяців п.р. сплатили понад 3,1 млн. грн. податку на доходи фізичних осіб, 4 млн грн єдиного внеску та 0,4 млн грн військового збору», – повідомив начальник ДПІ у м. Черкасах Антон Царюк.

Фахівцями інспекції постійно здійснюється контроль за повнотою виплати орендної плати орендодавцями земельних ділянок(паїв), виявлення осіб, що працюють без відповідного оформлення трудових відносин. Адже, результат даного напряму роботи є надходження податку на доходи фізичних осіб – бюджетоутворюючого податку для місцевого бюджету.

Контрольно-перевірочним заходам передує аналітична робота, в ході якої аналізується стан фінансово-господарської діяльності підприємств, відповідність кількості площ сільськогосподарських угідь і загальних обсягів реалізації товарів (послуг), використання трудових ресурсів. Деякі підприємства за рівних умов ведення діяльності на однакових площах землі мають різне податкове навантаження і яке на більшості підприємствах є незначним. Непоодинокі випадки заниження реальної кількості працівників, задіяних у сільгоспроботах, та їхню справжню заробітну плату, приховують площі сільгоспугідь, які фактично використовуються. Заходи, що проводяться інспекцією в рамках операції «Урожай-2016», направлені на виявлення саме таких фактів та відповідне реагування на них. Це, в свою чергу, сприятиме збільшенню податкових надходжень, забезпеченню дотримання норм законодавства усіма аграріями, соціальному захисту людей, які працюють у даному секторі економіки.

Також з посадовими особами сільгосптоваровиробників проводяться бесіди щодо підвищення заробітної плати найманих працівників. З початку року проведено 9 протокольних бесід, за результатами яких аграрії добровільно оформили 21 найманого працівника, легалізовано доходу на 146,9 тис грн, до бюджету додатково надійшло 26,4 тис грн ПДФО та 32,3 тис грн єдиного податку. За рахунок підвищення заробітної плати найманих працівників легалізовано доходу в сумі 96,5 тис грн, додатково надійшло до бюджету 17,4 тис грн ПДФО та 21,3 тис грн єдиного внеску.
Крім того, за результатами вжитих заходів залучено до декларування 40 осіб, які отримали доходи від надання послуг по обробітку землі власною технікою. Сума задекларованого ними доходу склала 935,1 тис грн, а додаткові надходження в бюджет з податку на доходи фізичних осіб – 116,3 тис грн та військового збору – 10,6 тис грн. Наразі операція «Урожай-2016» триває, оскільки збирання врожаю сільськогосптоваровиробниками ще не завершено.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x