Новий сучасний кран придбали смілянські лісівники

Новий сучасний кран придбали смілянські лісівники

Напередодні професійного свята у Смілянському лісгоспі відбулася визначна подія – на нижньому складі встановили новий сучасний козловий кран, який вже за кілька днів розпочне свою роботу. Про це «Новій Добі» повідомили в обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

Виготовили його на Олександрійському заводі підйомно-транспортного обладнання. Перед замовленням смілянські лісівники провели моніторинг, вивчили пропозиції українських виробників такого обладнання. Зупинилися на найбільш оптимальному варіанті за ціною та якістю.

Дана модель крана є унікальною, бо розроблена та виготовлена спеціально для умов нижнього складу лісгоспу, за технічним завданням, яке враховує усі особливості з навантаження та розвантаження лісопродукції саме цього підрозділу.

За новий кран Смілянський лісгосп сплатив 2,7 мільйони гривень – це власні кошти підприємства.

Під час встановлення крану нижній склад відвідав начальник Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства Олександр Дзюбенко.

– Приємно, коли є можливість оновлювати матеріально-технічне оснащення, техніку, – зазначив начальник управління. – У сучасному світі технології постійно змінюються, тож ми теж не зупиняємося. Це насамперед капіталовкладення на перспективу, безпека працівників та економіка підприємства. Варто зазначити, що цьогоріч держлісгоспами вже витрачено на оновлення матеріально-технічної бази понад 20 мільйонів гривень, і цей процес продовжується.

На відміну від старого крану, новий є суцільної конструкції, а не ажурної. Така конструкція більш надійна, витривала та зручна в експлуатації, а ще – виготовлена за останніми сучасними технологіями.

– На нижньому складі є кран, проте він введений в експлуатацію 27 років тому, – наголошує директор Смілянського лісгоспу Юрій Сегеда. – Враховуючи посилений режим роботи та для того, щоб подовжити термін його експлуатації, було прийнято рішення купити ще один. Це дасть змогу розподілити навантаження: відтепер основний вантажообіг виконуватиме новий кран. Старий же теж працюватиме, але вантажитиме значно менші об’єми.

За словами головного інженера Смілянського лісгоспу Володимира Биченка, загальна маса усієї конструкції становить 48 тонн. Вантажопідйомність – 16 тонн. База крану – 32 метри, висота підйому головного крюка – 12 метрів. У конструкції застосовуються сучасні механізми – частотне регулювання ходу крану та кабіни.

«Ставили на ноги» цього потужного велетня три інших крани, як спеціально прибули з цією метою на нижній склад лісгоспу.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x