На Черкащині на 278 тис грн намагалися вивезти лісоматеріалів

На Черкащині на 278 тис грн намагалися вивезти лісоматеріалів

У рамках операції «Рубіж – 2016» працівниками Черкаської митниці ДФС спільно з працівниками Управління захисту економіки в Черкаській області Департаменту захисту економіки, Національної поліції України, податкової міліції і відділу внутрішньої безпеки ГУ ДФС в Черкаській області та УСБУ в Черкаській області попереджено спробу незаконного експорту лісоматеріалів на суму 278 тис грн. «Нова Доба» про це дізналася в ГУ ДФС у Черкаській області.

Як відмітив заступник начальника Черкаської митниці ДФС – начальник відділу боротьби з митними правопорушеннями Дмитро Шульга, група задіяних у перевірці працівників контролюючих органів спрацювала оперативно, порушників вдалося упіймати «на гарячому» і вивезення незаконно вирубаного лісу було попереджено на стадії митного оформлення.
Він розповів, що 13 вересня до митного поста «Умань» Черкаської митниці ДФС було подано митну декларацію, за якою задекларовано в митний режим експорту товар «пиломатеріали дубові необрізні» вагою нетто 23 700 кг (28,2 м. куб.) та вартістю 10434 дол. США (278 тис.грн.). За декларацією вказані пиломатеріали поставлялися на адресу компанії В’єтнаму.

Як підставу для проведення митного оформлення експорту вищевказаного товару та отримання дозволу на вивезення пиломатеріалів за межі митної території України експортер надав Сертифікат про походження лісоматеріалів та виготовлених з них пиломатеріалів для здійснення експортних операцій.
Проведеною перевіркою встановлено, що наданий експортером Сертифікат отриманий незаконним шляхом на підставі підробної товаротранспортної накладної на лісосировину.

Дії експортера Черкаською митницею ДФС кваліфіковано за ч.1 ст.483 Митного кодексу України як порушення митних правил, а товар вилучено.
Відповідно до чинного законодавства, санкція відповідної статті передбачає притягнення порушника до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу в розмірі 100 відсотків вартості предметів правопорушення та їх конфіскацію.
На даний час митницею здійснюється адміністративне провадження, а правоохоронними органами вирішується питання щодо внесення відомостей про злочин до Єдиного державного реєстру досудових розслідувань.

Дмитро Шульга додав, що з початку цього року виявлено шість випадків незаконного експорту лісоматеріалів. Винних осіб притягнуто до відповідальності. Судами прийнято рішення про стягнення до Державного бюджету України коштів на суму більше 500 тис грн.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x