20 літрів донорської крові планують здати черкаські рятувальники

20 літрів донорської крові планують здати черкаські рятувальники

Співробітники рятувальної служби щоденно стикаються із життєвими викликами, ціною яких часто є людське життя. Не випадково вже два роки фахівці ДСНС постіно беруть участь у соціальних проектах, спрямованих на підтримку донорства, збір крові та плазми для важкохворих або поранених солдатів збройних сил України. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Управління ДСНС у Черкаській області.

Не залишилися рятувальники байдужими і до заклику Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Асоціація молодих донорів України» про участь у Всеукраїнській акції «Твоя кров-Рятівна».

19 вересня 15 співробітників ДСНС, які представляли аварійно-рятувального загону спеціального призначення та Державного пожежно-рятувального загону по охороні ПАТ «АЗОТ» першими серед підрозділів ДСНС області завітали на станцію переливання крові у Черкасах, де здали кров.

Загалом стати донорами цього разу висловили бажання 53 співробітники Управління ДСНС. Серед них є як вже досвідчені донори, так і новачки. Рятувальники поставили собі за мету здати щонайменше 20 літрів життєдайної рідини. У першому півріччі рятувальники, відвідавши кілька разів станції переливання крові, залишили там понад 25 літрів крові.

– Для нас це не новий захід. Співробітники пожежно-рятувальних підрозділів постійно беруть участь у соціальних проектах, мета яких – зібрати кров. Мабуть це символічно, адже рятувальники добре розуміють, що таке біда, а отже, знають, наскільки важливо у цей непростий період людині отримати підтримку. Тому, я хочу щиро подякувати рятувальникам, які здають кров на регулярній основі і водночас привітати мужнє рішення долучитися до цього руху інших представників нашої професії, – зазначив начальник Управління Віктор Гвоздь.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x