Черкаська міськрада прийняла зміни до бюджету та ПСЕР

Черкаська міськрада прийняла зміни до бюджету та ПСЕР

Сьогодні на сесії міської ради депутати проголосували за проекти рішень щодо внесення змін до цьогорічного міського бюджету, а також підтримали відповідні зміни у Програмі соціально-економічного та культурного розвитку міста на 2016 рік. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби ради.

Директор департаменту фінансової політики Черкаської міської ради Наталія Джуган пояснила, що з прийняттям міськими обранцями необхідних корегувань до міського бюджету на цей рік, є змога вирішити ряд актуальних для Черкас та його жителів питань:

– Згідно з прийнятими змінами, забезпечено майже 90 % від потреби безкоштовне харчування учнів 1-4 класів. Це – майже 4,5 мільйонів гривень. Крім цього, виділено 700 тисяч гривень додаткових коштів на забезпечення харчування в дитячих лікарнях і пільгове харчування. Це основні моменти, які були відкориговані.

За словами Наталії Володимирівни, ще додатково бюджетна комісія ухвалила рішення стосовно збільшення дохідної частини міського бюджету на 28 млн. грн.:

– Ці кошти підуть на завершення цього року таких нагальних магістралей, котрі розпочаті й уже об\’єми виконаних робіт ідуть до завершення. Для того, щоб розрахуватися з підрядниками стовідсотково ми збільшили дохідну частину бюджету й запланували кошти на вул. Благовісну, вул. Смілянську, вул. Героїв Дніпра та вул. В. Чорновола. Цього року сподіваємося повністю закінчити ці роботи.

Крім цього, внесені коригування за пропозиціями головних розпорядників коштів, внаслідок прийнятих змін у чинному законодавстві.

Наталія Джуган розповіла також, що у деяких департаментах є економія від проведення тендерних процедур. Це стосується, наприклад, департаменту охорони здоров\’я та медичних послуг, який закупив програмне забезпечення, відповідно до ПСЕР. Нині ж у них утворилася економія 300 тисяч, яку вони спрямували на вкрай нагальні видатки, які необхідно здійснити по галузі вже цього року. А от департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради, зекономив кошти на проведенні тендерних процедур, які будуть направленні на підготовку об’єктів галузі до опалювального сезону.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x