У Черкасах обсяг громадського бюджету збільшили вдвічі

У Черкасах обсяг громадського бюджету збільшили вдвічі

Віднині обсяг Громадського бюджету Черкас складатиме 10 мільйонів гривень на рік, що вдвічі більше від існуючого. За це рішення вчора на сесії міської ради одноголосно висловились усі присутні в залі депутати, ухваливши відповідні зміни до міської цільової програми Громадський бюджет міста Черкаси на 2015-2019 роки. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби міськради та виконкому.

Директор департаменту фінансової політики Черкаської міської ради Наталія Джуган пояснила, що зазначені нововведення дадуть змогу реалізувати в місті значно більше проектів жителів Черкас.

Приміром, цього року до міської ради надійшло більше ста різноманітних проектів від містян, що практично вдвічі більше, ніж торік.

Серед обов’язкових положень вищезазначеної Програми, прийнятих цьогоріч, найбільше дискусій викликав критерій щодо загальної доступності жителів до виконаного проекту. Приміром, цього року дитсадки, які надають обмежений доступ до своєї території, вже не зможуть взяти участь у цій Програмі.

Проте депутати все ж підтримали доцільність дотримання цієї вимоги у поданих жителями проектах, які впровадження яких фінансуватиметься за кошти Громадського бюджету. Таким чином будуть дотримані рівні умови щодо доступності усіх містян до об’єктів, які створюються бюджетним коштом.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x