У Золотоніському лісництві звели теплицю для вирощування декоративних рослин

У Золотоніському лісництві звели теплицю для вирощування декоративних рослин

Теплицю для вирощування декоративного посадкового матеріалу побудували в Прохорівському лісництві Золотоніського лісгоспу. Про це «Новій Добі» повідомили в обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

За словами інженера лісових культур Олени Лістрової, це експериментальний проект. У Прохорівці попит на декоративні рослини невеликий, хоч тут і багато дачників. Однак лісництво розташоване ближче, ніж Бурімське, що славиться своїм декоративним посадматеріалом.

«До нас звертаються різні установи, організації, населення, щоб купити саджанці для ландшафтного дизайну, а розсадник у нас аж у Бурімці. Туди їхати далеко. Тому вирішили зробити теплицю поближче. І прохорівський лісничий з помічником цю ідею підтримали», – розповіла Олена Лістрова.

Теплицю зробили власними силами. Посадили близько 3 тисяч живців різних порід – туї, ялівці, верба мацудана, бруслина і навіть трохи голубої ялинки.

«Живці нарізали на території лісництва та лісгоспу. Щоб краще прижилися та розвивалися, застосували стимулятор росту. І вже маємо результат – з’явилося маленьке коріннячко. А верба взагалі пустила листя, то значить вже буде діло з неї», – говорить лісничий Прохорівського лісництва Олег Дем’яненко.

Опікуватися вічнозеленим господарством взявся помічник лісничого Олександр Негрей.

«У Прохорівському лісництві у нас молоді і завзяті лісничий та помічник. Я думаю, що з кожним роком вони збільшуватимуть асортимент рослин, і цей напрямок буде цікавий як лісівникам, так і споживачам», – відзначив директор ДП «Золотоніське лісове господарство» Микола Бас.

Наступного року прохорівські лісівники планують встановити систему поливу, щоб рослини отримували живильну вологу достатньо і вчасно.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x