Зміни до порядку надання пільг

Постановою Кабінету Міністрів України від 27.04.2016р. №319 „Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України”, внесено зміни до Порядку надання пільг окремим категоріям громадян з урахуванням середньомісячного сукупного доходу сім’ї, а саме збільшено з 6 місяців до 12 місяців період, на який визначається право осіб на отримання пільг (при цьому залишився незмінним термін, за який враховуються доходи, – 6 місяців, що передують місяцю, з якого визначається право).

Пільга надаватиметься протягом 12 місяців. Отже, щороку право на пільгу потрібно підтверджувати.

Зміни, які передбачені постановою Кабінету Міністрів України від 27.04.2016 р. №317 „Про внесення змін постанови Кабінету Міністрів України від 6 серпня 2014 р. № 409”, стосуються норм і коефіцієнтів для індивідуального опалення газом, які застосовуються при призначенні пільг та субсидій, зокрема:

– з метою приведення норм їх споживання комунальних послуг до реальних обсягів споживання зменшено соціальний норматив (норму використання природного газу) для газової плити в разі відсутності газового водонагрівача з 9 до 7,1 куб. метра на одну особу на місяць;

для газової плити за наявності газового водонагрівача з 18 до 14 куб. метра на одну особу на місяць;

для індивідуального опалення з 7 до 5,5 куб. метра на 1 кв. метр опалюваної площі на місяць (в опалювальний період);

– збільшено коригуючі коефіцієнти для індивідуального опалення природним газом для споживачів, які проживають у багатоповерхових будинках (на 5 і вищих поверхах).

Також звертаємо увагу на те, що відповідно постанови Кабінету Міністрів України від 27.04.2016р. №319, передбачено, що особам, які мають право на пільги з оплати житлово-комунальних послуг, придбання твердого палива і скрапленого газу, у разі призначення житлової субсидії, пільги не нараховуються. При цьому, якщо розмір субсидії становить 0,0 грн., то пільгова категорія населення має право користуватися пільгами.

Отже, пільговики мають право вибору: або пільга, або субсидія.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x