На Городищині молодик розбив украдене авто

На Городищині молодик розбив украдене авто

Злочинцем виявився 22-річний житель одного із селищ Городищенського району, який викрав автомобіль, щоб покататися та потрапив в ДТП. Щоб заплутати слідство, про розбиту машину повідомив потерпілому особисто, але його викрили за залишеними відбитками пальців на місці події. Про це «Нова Доба» дізналася від ГУ НП у Черкаській області.

Вночі до чергової частини Городищенського відділення поліції звернувся 39-річний житель одного із селищ району та повідомив про незаконне заволодіння транспортним засобом. Потерпілий розповів поліцейським, що до нього додому прийшов 22-річний місцевий житель в стані алкогольного сп’яніння та повідомив, що бачив, як його авто потрапило в ДТП. За викликом виїхала слідчо-оперативна група.

Правоохоронці оглянули місце події, експерт вилучив речові докази. Під час опитування свідок плутався у показах та змінював свідчення. Така поведінка стала зрозуміла після надходження до слідчого результатів експертиз. Як з’ясувалося, знайдені в автомобілі відбитки пальців належали даному чоловікові.

Зрозумівши, що його викрито, він розповів, що в цей день вживав алкоголь та вночі, коли повертався додому, побачив біля двору автомобіль потерпілого і вирішив його викрасти, щоб покататися. Проте не впорався з керуванням та скоїв ДТП. Потім повернувся до власника машини та розповів, що побачив його транспортний засіб розбитий.

За даним фактом Городищенським відділенням поліції відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від однієї тисячі до однієї тисячі двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або позбавлення волі на строк від трьох до п\’яти років.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x