Червоногірка святкувала свої іменини всім селом

Червоногірка святкувала свої іменини всім селом

Жителі села поспішали до сільського клубу на День села Червоногірка з хорошим настроєм: хтось з випічкою, інший вів за руку малечу. Радувало серце те, що багато односельців взяли участь у святі.
Про свято розповідає завідувач Червоногірської бібліотеки-клуби Надія Федорченко:
– Заграла музика і я, на правах господині клубного закладу, першою привітала всіх присутніх зі святом, і запросила на сцену ведучих Олександра Яковенка та Тетяну Кругляк. Незважаючи на дебют, вони прекрасно справились зі своєю роллю і немов на одному диханні провели все дійство.

Розпочалось свято майстерним виконанням пісні про рідну Україну нашим місцевим соловейком Оксанкою Білоножко.
Потім ведучі запросили до вітального слова почесних гостей свята: сільського голову Івана Поїздника, заступника ТОВ „Лєтол” Олександра Юхна, директора НВК Зінаїду Білоножко, депутата районної ради Надію Худенко.
Ось бадьорим кроком на сцену піднялись учні НВК Богдан Нікітенко, Толя Діхтяр, Маша Кавуньова і Валік Старосила. Вони привітали всіх і заспівали пісню про свою чудову школу. Після них несміливо підійшли першокласники Аня Білан і Даня Буднік і розповіли, як вони збирались до школи і подарували присутнім пісню. Виступ дітей „завів” зал, їм щиро аплодували.

Захід продовжувався і, згідно складеного сценарію, на сцену один за одним запрошувались „винуватці” свята.
Першими зал привітав словами „гірко” сімейну пару Івана та Ганни Гам’янінів, які в цьому році відсвяткували золоте весілля. Після них ведучі запросили родини Худенків, Білоножків, Міщенків і Литвинів, які відсвяткували срібні весілля. Не забули і про молодят, які стали в цьому році на весільний рушник. Це родини Манжулів і Чорнишів.
Відрадно, що в цьому році лелека завітав у чотири родини, і Червоногірка поповнилась на Валерію Міщенко, Костянтина Батира, Надію Боровик і Євгенію Сененко.

Впродовж свята привітали всіх ювілярів – іменинників, які народилися у вересні, а Наталію Старосилу, Миколу Шаповала і Сергія Будніка запросили на сцену, бо вони відсвяткували 50-річний ювілей з дня народження. Кожному із запрошених на сцену сільський голова Іван Поїздник вручив подарунок і сказав теплі слова.
Всім сподобався виступ читців-декламаторів Люби Кам’янської і Мікаелли Івченко. Віршовані слова вітань переплітались з музичними номерами. Учасники художньої самодіяльності Оксанка Білоножко, Віолетта Костенко, Аня Любчич, Юля Ігнатьєва, Інна Месевра, Ніна Сушко, Сергій Компанієць, Олександр Шепель і Дмитро Фурса були просто на висоті і своїми виступами зачарували зал. Тому і переривались їх виступи гучними оплесками і криками „браво”.

Згадали на святі односельців, які нині охороняють наш спокій на східних рубежах. Все село вболіває і чекає повернення додому Віктора Боровика, Юрія Білоножка, Володимира Батира.
– Приємно, – додає Надія Федорченко, – що до проведення свята долучилися мої колеги – завідувач Скородистицьким клубом Віта Сененко і художній керівник Іркліївського Будинку культури Сергій Фурса. Без них свято не пройшло б на такому рівні. Ми працюємо всі однією командою і допомагаємо один одному.

Після концерту свято продовжилось. Відкрився святковий ярмарок, де кожен зміг придбати кулінарні шедеври односельців. Пізніше накривались столи. Всіх бажаючих пригощали смачною кашею, яку вже багато років беззмінно готує Катерина Міщенко. А в цьому році всі мали змогу ще скуштувати й вареники, які майстерно приготували Надія Дирда і Ніна Сушко. А які смачні були укропники і торт Наталії Лопаткіної.
Далі всі стали до танців, які об’єднали і старих, і молодих. І всі танцювали до упаду, вітаючи одне одного і свою рідну Червоногірку із іменинами.

Інна Чмихало

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x