Жителя Монастирищини підозрюють у терористичній діяльності

Жителя Монастирищини підозрюють у терористичній діяльності

Соснівський районний суд м. Черкаси задовольнив клопотання про здійснення спеціального досудового розслідування в межах кримінального провадження стосовно жителя Монастирищенського району, якого підозрюють у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України. Про це «Нова Доба» дізналася від Черкаської обласної прокуратури.

Його незаконну діяльність викрито працівниками управління Служби безпеки України в Черкаській області спільно з прокуратурою області.

Встановлено, що зловмисник, перебуваючи на тимчасово окупованій території Донецької області, у березні 2016 року вступив до силового блоку «Республіканська гвардія» терористичної організації «Донецька народна республіка» та бере участь в діяльності терористів.

У зв’язку з тим, що підозрюваний переховується від слідства на тимчасово окупованій території України, останнього оголошено у всеукраїнський розшук, а також надано судом дозвіл на його затримання та привід для участі у розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Наразі проводяться всі необхідні процесуальні дії для завершення досудового розслідування та скерування обвинувального акта до суду.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x