Двох черкаських податківців віддали під суд

Двох черкаських податківців віддали під суд

Наразі прокуратурою Черкаської області завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальні акти стосовно двох колишніх працівників державної податкової інспекції області, які обвинувачуються у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України. Про це „Нова Доба” дізналася в Головному управлінні ДФС у Черкааській області.

Як поінформував начальник відділу внутрішньої безпеки Головного управління ДФС у Черкаській області Володимир Капура, відомості про вчинення кримінального правопорушення за ч.2 ст.364 КК України по факту зловживання службовим становищем службовими особами державної податкової інспекції були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань у липні ц.р. прокуратурою Черкаської області за матеріалами відділу внутрішньої безпеки ГУ ДФС в області.

Раніше повідомлялось, що 14 вересня cлідчим відділом прокуратури Черкаської області повідомлено колишнім працівникам фіскальної служби про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України – службовій недбалості, тобто неналежному виконанні службовою особою своїх службових обов’язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки охоронюваним законом державним інтересам. Вказані особи не внесли до бази даних ДФС узгоджену суму податкового зобов’язання платника податків, що фактично призвело до звільнення такого платника від сплатидо бюджету майже 500 тис.грн.

За скоєний злочин, що спричинив тяжкі наслідки, передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та зі штрафом від двохсот п\’ятдесяти до семисот п\’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Володимир Капура наголосив, що робота по упередженню та виявленню кримінальних та адміністративних корупційних правопорушень в органах ДФС триває і запропонував громадянам та посадовим особам підприємств, за наявності інформації про зловживання з боку податкових та митних працівників, звертатись просто до нього.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x