У Грушківському лісництві оновили тепличне господарство

У Грушківському лісництві оновили тепличне господарство

Відразу дві нові теплиці облаштували в Грушківськму лісництві Кам’янського лісгоспу. Тут вирощують вічнозелений декоративний посадковий матеріал. Про це «Нова Доба» дізналася від Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Нову теплицю побудували ще минулого року. А цього літа повністю оновили стару. Їх вкрили спеціальним сучасним полікарбонатовим покриттям. За словами помічника лісничого Романа Домарецького, воно більш довговічне, ніж плівка, і краще впливає на приживлюваність живців.
«Це спеціальний полікарбонат, розрахований на тепличне господарство. Спеціальний склад матеріалу дає правильний спектр світла для рослин. Таке покриття стабільніше тримає мікроклімат, оскільки матеріал подвійний. Тобто, немає різких перепадів температур, несприятливих для декоративних рослин», – розповів Роман Миколайович. До того ж, полікарбонат має довший термін служби.

Щоб забезпечити живці належною вологою, в теплицях зробили автоматичне крапельне зрошування. «Це зменшує матеріальні та трудові затрати на вирощування. А якість посадкового матеріалу, який вчасно і в належному обсязі отримує вологу, значно вища. Завдяки крапельній технології волога рівномірно розподіляється по теплиці, надходить у невеликій кількості, щоб рослина могла максимально її засвоїти», – пояснює помічник лісничого.

Вирощені саджанці туї, ялівцю та самшиту різних видів реалізують населенню. «Орієнтуємося на ті різновиди, які мають найбільший попит. Тоді і наша праця затребувана, і лісництво має якусь копійку», – говорить Роман Домарецький.

Окрім теплиці, грушківські лісівники обладнали ще й кілька парничків, де вирощують сіянці з насіння.

«У Грушківському лісництві традиційно дбають про декоративний посадковий матеріал. Для цього тут постійно поліпшують всю необхідну інфраструктуру, щоб отримати якісні саджанці для реалізації», – відзначив директор ДП «Кам’янське лісове господарство» Віталій Верес.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x