Боремося з неприємним запахом із рота

Боремося з неприємним запахом із рота

З огляду на те, що основним джерелом поганого запаху є бактерії, боротьба за свіжий подих повинна полягати перш за все у правильному догляді за порожниною рота.
Боротьба проти бактерій складається з наступних ключових етапів.

1. Слідкуємо за харчуванням
Включаємо в раціон більше овочів і фруктів. Білкову їжу звести до мінімуму. М’ясні страви складно перетравлюються організмом, тому у разі недостатнього їх розщеплення можливе виникнення неприємного запаху. Любителі м\’ясних страв частіше страждають від неприємного запаху з рота.

2. Правильно чистимо зуби
Спробуйте ретельніше стежити за зубами і яснами, регулярно користуватися зубною ниткою і щіткою для язика. Навіть знайоме всім ополіскування порожнини рота водою після їжі дає чималий ефект, видаляючи залишки їжі з-поміж зубів і не дозволяючи мікробам перетворювати їх у кислоти й сірководень.
На жаль, вичистити самостійно зубною щіткою весь наліт і камінь практично неможливо: для цього краще звернутися до фахівця.

3. Вибираємо ополіскувачі й зубні пасти
Для людей, які страждають галітозом, радять використовувати засоби, що містять такі антисептики, як триклозан, хлоргексидин, а також харчову соду. А ось спиртовмісні ополіскувачі при постійному застосуванні викликають сухість слизових оболонок у роті та зниження виділення слини.

4. Використовуємо народні рецепти
Для боротьби з несвіжим подихом наші предки використовували прополіс, люцерну, ромашку, ехінацею, мирту, настій свіжого кропу, відвар пижма з полином і деревієм. Спробуйте застосовувати трав’яні відвари.
Непоганий, але короткочасний ефект дає свіжозаварений міцний чай. Ефірні олії знижують неприємний запах із рота на 90-120 хвилин (олії м\’яти, чайного дерева, гвоздики, шавлії, екстракт грейпфрутових кісточок).

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x