10 «не», які зроблять життя щасливим

10 «не», які зроблять життя щасливим

Не секрет, що рівень і спосіб життя людини цілком залежить від того, як вона сприймає навколишній світ. Американські психологи стверджують, що існують певні звички і погляди, які здатні зіпсувати життя будь-якої людини.
1. Не відкладати на майбутнє. Говорити собі: «Я буду щасливий, коли…» – найвірніший спосіб підхопити одну з нещасливих звичок. Не має значення, як закінчується ваша фраза (мова може йти про підвищення, більшу зарплату, нові відносини), тому що вона ставить вас у залежність від обставин, а поліпшення обставин не гарантує щастя. Докладіть усих зусиль, щоб жити і бути щасливим.
2. Не зациклюватися на матеріальних благах. Звикнувши гнатися за речами, ви стаєте хронічно нещасним, оскільки, крім неминучого розчарування, яке приходить, коли ви отримаєте бажане, приходить також і розуміння, що ви отримали ці речі ціною справді значущих речей: сім’ї, друзів і захоплень.

3. Не уникати людей. Коли ви нещасні, уникати людей легко. Це велика помилка, оскільки соціалізація, навіть якщо вона вам не подобається, покращує ваш настрій. У кожного бувають моменти, коли хочеться забитися під ковдру й шипіти звідти на людей. Але коли такі моменти перетворюються в тенденцію, це стає небезпечним. Якщо відчуваєте, що нещастя робить вас асоціальним, пересильте себе і виберіться в люди – різниця стане помітна відразу.
4. Не вважати себе жертвою. Нещасливі люди завжди виходять із двох припущень: життя важке і не піддається контролю. Проблема в тому, що такий підхід привчає вас до почуття безпорадності. Ви не єдина людина, яка має проблеми, і ви можете контролювати своє майбутнє – якщо почнете діяти.

5. Не бути песимістом. Песимізм не тільки завдає удару по вашому настрою, він ще й є самоздійсненим пророцтвом: якщо ви чекаєте, що з вами трапиться щось погане, воно неодмінно станеться. Спосіб урятуватися від песимістичних думок – зрозуміти, наскільки вони нелогічні. Примусьте себе оцінювати виключно факти, і ви побачите, що не все так погано.
6. Не скаржитися. Чим більше ви розповідаєте, як усе погано, тим більше в це вірите. Звичайно, ви можете сказати, що вам стає краще, коли ви обговорюєте з кимось свої біди, але є межа, за якою закінчується терапевтичний ефект і починається хронічне нещастя.

7. Не робити з мухи слона. Проблеми бувають у всіх. Різниця в тому, що щасливі люди сприймають їх тверезо, як тимчасові труднощі, тоді як нещасливі вважають будь-яку дрібну неприємність черговим доказом того, що Всесвіт їх ненавидить.
8. Не закривати очі на реальні проблеми. Щасливі люди несуть відповідальність за свої дії. Зробивши помилку, вони готові її виправити. Нещасливі люди бояться проблем і помилок, тому намагаються приховувати їх. Але чим довше ви ігноруєте проблему, тим більше вона розростається, поки дійсно не вийде з-під вашого контролю.

9. Не не розвиватися. Оскільки нещасні люди – песимісти, які вважають, що не можуть контролювати своє життя, вони найчастіше сидять і чекають, поки життя прийде до них. Замість того, щоб ставити цілі, вчитися і працювати над собою, вони продовжують плисти за течією і дивуються, чому в їхньому житті нічого не змінюється.
10. Не озиратися на інших. Заздрість і щастя – речі несумісні. Якщо ви постійно порівнюєте себе з іншими, вам час зупинитися.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x