У Городищенській опорній школі навчаються діти з райцентру і п’яти сіл

У Городищенській опорній школі навчаються діти з райцентру і п’яти сіл

Городищенська загальноосвітня школа № 3 нинішнього року відзначила своє 30-ліття. Це сучасний навчальний заклад, де працюють талановиті, висококласні педагоги. Від початку нового навчального року школа має статус опорної. Тобто, тут навчаються діти не лише з Городища, а й навколишніх сіл, де школи стали малокомплектними та немає старших класів.
– Нині у нас навчаються 395 учнів, – розповідає директор Городищенської опорної школи Вікторія Сиченко. – Зокрема, навчається 21 дитина із сільської місцевості. Шкільний автобус привозить учнів із Дирдина, Набокова, Петропавлівки, Товсти, Хлистунівки. Щоб показати переваги навчання у нашому закладі, ми проводили день відкритих дверей, з радістю для усіх охочих організуємо відкриті уроки.

Наразі опорних шкіл в області лише три – у Білозір’ї, Монастирищі та Городищі. Ці школи перемогли в обласному конкурсі, запропонувавши кращі проекти. Створення опорних навчальних закладів як центрів якісного навчання передбачено відповідною програмою Міністерства освіти та науки України. Кожна з опорних шкіл отримала понад 2,6 млн грн із державного бюджету на покращення навчальної бази.

Так у Городищенській опорній школі оснащено всім необхідним спеціалізовані класи з біології, географії, математики, хімії, фізики, української та англійської мови, Захисту Вітчизни. Мають тренажери для занять фізкультурою і спортмайданчик. Встановили інтерактивні дошки, облаштували лінгафонний і комп’ютерний кабінети, придбали мультимедійне обладнання. Є навіть телескоп і електронний мікроскоп, яким раніше могли похвалитися тільки університети. Створені прекрасні умови для здобуття якісних знань. Один із перших класів працює за програмою «Інтелект України», що передбачає посилений розвиток талантів учнів.
Також в школі розпочали заходи із енергозбереження, коштом місцевого бюджету придбали нові меблі. Опорна школа в Городищі має стати прикладом для решти районів і мотивувати їх вкладати кошти в якісну освіту. Загалом в області визначено 30 навчальних закладів, на базі яких створюватимуть опорні школи.

Володимир Чос

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x