У другій половині тижня на Черкащині потепліє

У другій половині тижня на Черкащині потепліє

Нинішня погода сприяє збиранню врожаю, однак через значний дефіцит опадів, в області з середини липня утримується ґрунтова засуха, яка вже 4 декади відноситься до категорії жорсткої. Як наслідок, сівба озимини стримується, на час завершення оптимальних строків в області посіяно лише 5 частину запланованих площ.
Також відсутність дощів обумовлює маловодність річок та зростання показника пожежної небезпеки. Так, у центральних районах області досі утримується надзвичайна (5 клас) пожежна небезпека, що вважається стихійним гідрометеорологічним явищем, про це повідомив начальник Черкаського обласного центру з гідрометеорології Віталій Постригань.

Крім дефіциту опадів, аномалією цієї осені – є ранні заморозки. Так, вночі та вранці 24 вересня місцями по області були зафіксовані заморозки до -1º на висоті 2 см над поверхнею ґрунту. «Нова Доба» про це дізналася в Черкаському обласному центрі з гідрометеорології.

За прогнозом, у найближчі 2 доби на Черкащині збережеться прохолодна, без істотних опадів погода, з середнім температурним фоном +10º, що відповідає початку жовтня. Температура повітря: вночі +4..6º, вдень +12..14º.
Із 29 вересня пройдуть невеликі дощі й потепліє. Денні температури підвищаться до 20-22º, а нічні до 8-10º.
За попередніми розрахунками, з 3 жовтня розпочнеться зниження температурного фону і вже 5 жовтня він знизиться до 6-7º, вночі заморозки 0-3º.

У цьому році, внаслідок ранніх похолодань, обумовлених вторгненням арктичного повітря, особливо холодних ночей, виникає необхідність більш раннього початку опалювального періоду (вже з 5 жовтня) особливо в дитячих закладах та лікарнях. До того ж те «повернення тепла», яке очікується у найближчі вихідні не буде тривалим, здатним утримати температуру в приміщеннях на рівні санітарно-допустимих норм.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x