Центр перспективної громади

Центр перспективної громади

Сьогодні в Вільшані розміщу­ється понад 1 200 дворів. На території селища діють дві середні школи, школа-інтернат, дитячий садочок. Є лікарська амбулаторія та філіал школи мистецтв. Усім цим господарством уже протягом третього скликання опікується досвідчений голова Вільшанської селищної ради Володимир Яровий.

– У селі проживає 3 159 жителів, – розповідає Володимир Михайлович. – Понад півтисячі з них – діти. Тож стає зрозуміло, чому в нас так багато освітніх закладів. Разом із тим це свідчить і про те, що селище розвивається. Лише протягом мого перебування на цій посаді зроблено немало: ремонтуються дороги, відновлюється вуличне освітлення, звели пам’ятник Шевченку, реконструювали Будинок культури.
Не секрет, що в деяких населених пунк­тах області досить негативно сприймають децентралізацію. Вільшанці ж, навпаки, до таких змін ставляться досить позитивно, адже переконані, що саме їхній населений пункт має стати центральним.

– У нас вигідне географічне положення, – продовжує селищний голова. – Саме тут розміщується центр навколишніх невеличких населених пунктів. Таку пропозицію підтримують і в районі. У планах була ідея зі створення перспективної громади «Об’єднана Вільшана» з центром у нашому селищі. Єдиним суттєвим недоліком нашого населеного пункту на сьогоднішній день є відсутність газу, але сподіваємося, що за допомогою нашого народного депутата Геннадія Борисовича Бобова нам удасться подолати цю проблему і справді вийти на сучасний рівень розвитку.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x