Умань відвідала литовська делегація з міста Радвілішкіс

21 вересня міський голова Олександр Цебрій і його перший заступник Сергій Клочко зустрілися з делегацією литовського міста Радвілішкіс. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Уманської міськради..

Головне питання, яке обговорили під час зустрічі – співпраця міст у сфері енергозбереження. Литовська сторона висловила намір надати консультативну допомогу в питанні модернізації системи теплопостачання Умані.

– Досвід литовських фахівців теплового господарства, які вдало вирішили проблему теплозабезпечення міста Радвілішкіс, буде надзвичайно корисним для Умані. Особливо тепер, коли курс держави спрямовано на впровадження енергозберігаючих технологій з використанням альтернативних джерел енергії, – зазначив Олександр Цебрій.

В рамках візиту литовська делегація відвідала уманське підприємство «Авертех», яке спеціалізується на виготовленні солом’яних пелет. Також гостям показали роботу біопаливної котельні, встановленої в міській школі № 9.

Нагадаємо, угоду про співпрацю та поріднення між містами Умань і Радвілішкіс було підписано у 2013 році. З того часу діти пільгових категорій неодноразово проходили оздоровлення у літніх таборах Литви. А в період складної епідеміологічної ситуації на початку цього року мерія міста Радвілішкіс надала гуманітарну допомогу у вигляді 4600 упаковок противірусного препарату «Реленца» для лікування уманчан.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x