Виправдувальний вирок стосовно жителя Уманщини, з вини якого помер чоловік, оскаржила прокуратура

Виправдувальний вирок стосовно жителя Уманщини, з вини якого помер чоловік, оскаржила прокуратура

Ухвалою апеляційного суду Черкаської області за апеляційною скаргою прокурора скасовано виправдувальний вирок Уманського міськрайонного суду від 29 квітня минулого року, яким громадянина виправдано через недоведеність його участі у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 121 (умисне нанесення тяжких тілесних ушкоджень, що спричинило смерть потерпілого) Кримінального кодексу України. Про це «Нова Доба» дізналася від Черкаської обласної прокуратури.

Органом досудового розслідування громадянин обвинувачується у тому, що він 1 вересня 2013 року, перебуваючи біля приміщення готелю «Умань» в м. Умань, в стані алкогольного сп’яніння, на ґрунті раптово виниклих неприязних відносин, умисно завдав декілька ударів гумовим кийком в ділянку голови та тулуба жителю м. Черкаси, 1979 р.н., чим заподіяв останньому тілесні ушкодження, які небезпечні для його життя, внаслідок чого потерпілий помер.

Завдяки активній позиції прокурора, який брав участь в апеляційному перегляді, вказане реабілітуюче рішення стосовно громадянина скасовано та призначено новий розгляд кримінального провадження у суді першої інстанції.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x