У Черкасах обговорили соціальній захист дітей, які виховуються в дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім’ях

У Черкасах обговорили соціальній захист дітей, які виховуються в дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім’ях

Служба у справах дітей Черкаської міської ради спільно з Черкаським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді днями провели семінар для батьків-вихователів та прийомних батьків на тему: «Соціальній захист дітей, які виховуються в дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім’ях». «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі Черкаської міської ради.

– Захист прав та інтересів дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківських піклування, є першочерговим і головним нашим завданням, важливість даної зустрічі, націлила прийомних батьків та батьків-вихователів на діалог і співпрацю з метою вирішення проблемних питань, – відкриваючи семінар зауважила начальник служби у справах дітей Світлана Шишлюк.

В. п. завідувача сектору влаштування дітей служби у справах дітей Олена Рибальченко проінформувала та ознайомила прийомних батьків та батьків-вихователів про зміни в законодавстві щодо функціонування прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу. Наголосила про відповідальність перед державою і особисто перед дитиною за їх гідне виховання, утримання та забезпечення законних прав та інтересів дітей.

З метою недопущення випадків насильства та жорстокого поводження щодо дітей, які виховуються у прийомних сім’ях, дитячих будинках сімейного типу проведена інформаційна роботу з цих питань головним спеціалістом сектору роботи з дітьми, які перебувають в складні життєві обставини відділу захисту прав дітей Ніною Сень.

– Матеріальне забезпечення дітей даної категорії, підготовки переходу дітей до самостійного дорослого життя, обов’язкове оздоровлення дітей, оформленні всіх видів соціальних допомог на дитину, є основним обо’язком батьків вихователів та прийомних батьків, – наголосила начальник відділу опіки, піклування та усиновлення дітей служби Наталія Загребельна.

По закінченню семінару організатори привітали учасників семінару з наступаючим святом з нагоди Дня усиновлення та запросили на святковий концерт, який відбудеться у приміщенні Черкаської обласної філармонії 30 вересня 2016 року.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x