Контрактники з Черкащини відбувають до військових частин

Контрактники з Черкащини відбувають до військових частин

Набір військових на службу за контрактом триває. Завершується третій квартал і нині вже набрано майже 500 осіб. Відучора військовослужбовців почали відправляти до навчальних центрів та безпосередньо до військових частин. Про це повідомив обласний військовий комісар Євген Курбет. «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі ОДА.

Нагадаємо, протягом року на службу за контрактом відправили майже 1,5 тисячі військових із Черкащини. Планове завдання у III кварталі наразі виконали на 76 %. Остаточні ж результати будуть відомі невдовзі, оскільки останні відправки тривають.
– Відповідно до планового завдання на IV квартал маємо набрати 580 осіб, – зауважив Євген Курбет. – Між тим за рішенням Генерального штабу порядок призову військових за контрактом дещо змінено. Безпосередньо до військових частин призивають насамперед військовослужбовців, які отримали досвід служби в зоні АТО та мають військово-облікову спеціальність. Наголошу, нині всі, хто має підготовку та досвід у зоні АТО, можуть проходити службу безпосередньо у бойовій військовій частині. Решта кандидатів на військову службу за контрактом направляються до навчальних центрів.
За словами Євгена Олександровича, найкраще виконують планове завдання в м. Черкаси та Черкаському, Чорнобаївському, Шполянському, Жашківському районах, гірше – на Уманщині, Христинівщині, Маньківщині, Монастирищині, Катеринопільщині.

Обласний військовий комісар повідомив також, що на контрактну службу можуть йти і жінки. Для цього необхідно отримати дозвіл від командира відповідної військової частини. Як правило, жінок направляють до навчальних частин у Полтаву, де готують зв’язківців, в селище Гуйва на Житомирщині, де навчають діловодів, спеціалістів служби захисту інформації або до Василькова на Київщині, де готують фахівців протиповітряної оборони. Зауважимо, у зв’язку з бажанням жінок йти на військову службу, перелік посад для них розширено.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x