Нові місця відпочинку цьогоріч обладнали у Холодному Яру

Нові місця відпочинку цьогоріч обладнали у Холодному Яру

Понад 20 рекреаційних пунктів різного формату функціонує сьогодні у лісах Холодного Яру, що підпорядковані ДП «Кам`янське лісове господарство». Про це «Новій Добі» повідомили в обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

Тільки цьогоріч у Креселецькому та Грушківському лісництві встановили 6 таких пунктів для відпочинку туристів, подорожувальників та місцевих жителів. Робота в цьому напрямку триває постійно, а підприємством на цей напрямок діяльності щороку виділяється близько 100-150 тисяч гривень власних коштів.

– Наші ліси відкриті для вільного відвідування громадянами, тому розвиток рекреації – це одна з важливих складових ведення лісового господарства, – зазначає директор Кам`янського лісгоспу. – Встановлюємо рекреаційні пункти у найбільш відвідуваних місцях, поблизу історичних та природних пам\’яток, криничок та джерел, вздовж доріг та туристичних маршрутів. Цим ми забезпечуємо комфортний та цивілізований відпочинок, протидіємо засміченню лісів.

Так, приміром, біля Гайдамацького ставу навесні лісівники збудували унікальну альтанку – вона є найбільшою в області серед подібних рекреаційних пунктів. Врахували численність відвідувачів Мотронинського монастиря та спорудили таку дерев\’яну споруду, яка одночасно може вмістити до 150 осіб.

Всі рекреаційні пункти облаштовані необхідними побутовими зручностями, інформаційними стендами на природоохоронну тематику, під’їзними шляхами або мають пряме сполучення з автомобільними дорогами. Наявність же спеціально відведених місць для багаття, облаштованих відповідно до вимог техніки безпеки, дозволяє знизити ризик виникнення пожежонебезпечних ситуацій.

Головне, як зазначають у Кам`янському лісгоспі, щоб відвідувачі рекреаційних пунктів не руйнували та не нищили те, що створено руками лісівників і з повагою ставилися до їхньої праці. А ще закликають усіх, хто перебуває в лісі, не залишати там сміття та спільно дбати про чистоту в зелених масивах.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x