У золотоніських лісівників – поповнення технопарку

У золотоніських лісівників – поповнення технопарку

Новенький маніпулятор з’явився в технічному арсеналі золотоніських лісівників. Завдяки такому апгрейду вдалося пришвидшити та здешевити процес вивезення лісопродукції. Про це «Новій Добі» повідомили в обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

Лісівники придбали маніпулятор українського виробництва, один з найсучасніших в Україні. За його допомогою здійснюється завантаження та розвантаження лісопродукції. Встановили його на придбаний минулого року «Урал». Це вже третій маніпулятор в Золотоніському лісгоспі.

Раніше деревину навантажували трактором. Це потребувало більше часу і пального. Тепер же трактор може виконувати іншу важливу роботу, а з навантаженням впорається сам водій «Уралу» Вадим Клименко.

«З такою технікою приємно працювати. Маніпулятор новий, сучасний, автомобіль хороший. А головне, тепер я не від кого не залежу. Не треба чекати трактора. Приїхав, завантажив, поїхав. Це ж наскільки швидше!», – тішиться Вадим Клименко.

Новинку придбали за кошти лісгоспу. Технічне забезпечення роботи лісівників уже давно потребує оновлення. Тому це питання поступово вирішують.

«Основну частину коштів, які ми заробляємо, витрачаємо на відновлення лісів. Однак необхідно вкладати і в оновлення техніки, і в оптимізацію виробничих процесів, щоб наша діяльність була максимально ефективною. Тому намагаємося щороку щось купити, щоб замінити старі зразки», – розповів директор ДП «Золотоніське лісове господарство» Микола Бас.

«Урал» із новеньким маніпулятором працює переважно у Вільхівському лісництві. Втім, за необхідності, виїжджає в будь-яку точку лісгоспу.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x