Лісівники переобладнали автівку з вантажної на протипожежну

Лісівники переобладнали автівку з вантажної на протипожежну

З вантажоперевізного у протипожежні переобладнали цього року стеблівські лісівники наявний у господарстві ГАЗ-66. Про це «Новій Добі» повідомили в обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

Посприяло такому перевтіленню керівництво Лисянського лісгоспу, підтримавши ініціативу, спрямовану на зміцнення пожежної безпеки підрозділу. За словами директора підприємства Володимира Штанька, така підмога полегшить роботу лісовій охороні та стане надійним помічником у боротьбі з вогнем.

Автівку оснастили мотопомпою та встановили ємність, розраховану на 2,5 куба води. Об’єм невеликий, однак достатній, щоб ліквідувати невелике загорання лісу. Головне – оперативно виявити пожежу.

За словами лісничого Стеблівського лісництва Олега Вовка, у зоні пожежного ризику – передусім хвойні насадження. Таких у лісництві майже третина площі.

– Головною ж загрозою для місцевих сосон є, як правило, сільськогосподарські пали, – розповідає лісничий. – Таке господарювання часто стає справжньою загрозою для насаджень, розташованих поблизу полів та городів. Тож лісівникам неодноразово доводилося працювати на випередження та гасити вогонь на сільських обійстях чи угіддях, аби убезпечити від вогню лісові рубежі.

Новому автопомічникові працівники лісової охорони, звичайно, раді. Втім, сподіваються, що «тривожних виїздів» буде якомога менше, а населення буле свідомим та відповідальним у поводженні з вогнем.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x