На Тальнівщині мають створити декілька громад

На Тальнівщині мають створити декілька громад

Білашківська, Леґедзинська та Тальянківська сільські ради надали згоду на добровільне об’єднання територіальних громад та утворили спільну робочу групу з підготовки відповідних проектів рішень. Про це «Нова Доба» дізналася з сайту «Вісті Черкащини».
Пропозиції щодо об’єднання також надходили Вишнополю та Зеленькову. Проте Вишнопільська сільська рада відмовилася, а у Зеленькові сесія ще не відбулася.
Якщо зеленьківці погодяться приєднатися до Тальянківської об’єднаної територіальної громади, то їхні представники увійдуть до робочої групи.
«Ми ні на кого не тиснемо. Це право громади. Зеленьківці самі мають визначитися. Яке рішення приймуть, так тому і бути. Важливіше, щоб внесли зміни у перспективний план об’єднання», – каже Тальянківський сільський голова Іван Шилкін.

Зараз на Тальнівський район заплановане створення лише однієї громади. Тому, в облдержадміністрації працює експертна група з формування змін до перспективного плану.
Голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко уже підписав розпорядження про створення в області ще чотирьох об’єднаних громад. Дві у Корсунь-Шевченківському і по одній у Смілянському та Тальнівському районах.
Зауважимо, що сесії Тальнівської міської та Соколівоцької, Гордашівської і Здобутківської сільських рад уже прийняли рішення про об’єднання в Тальнівську громаду.
На сайтах Тальнівської міської та Соколівоцької сільської рад, як і передбачено законом, виставлені результати поіменного голосування. Зокрема, у Тальному із 22 присутніх на сесії депутатів, за об’єднання проголосували 21, 1 \”утримався\”, 4 були відсутні, а в Соколівочці із 10 присутніх – 7 \”за\” і 3 \”проти\”. Ще двоє – відсутні.

Здобутківська і Гордашівська сільські ради станом на 3 жовтня результатів голосування на свої сайти ще не виставили. Здобутківський сільський голова Остап Капець під час телефонної розмови повідомив, що за об’єднання проголосувало 8 депутатів, 1 \”утримався\”, 3 відсутні.
Облдержадміністрація вже направила до ЦВК документи для призначення виборів у новоствореній Тальнівській громаді.
Тепер залишається лише чекати. Згідно із календарним планом основних організаційних заходів з підготовки та проведення перших виборів старост сіл, селищ, вони можуть відбутися, або 18 грудня, або 25 грудня 2016 року. Усе залежить від прийняття рішення про призначення виборів. У першому випадку воно має бути ухвалене до 8 жовтня включно, у другому – до 15 жовтня включно.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x