У черкаському виші відбувся ярмарок професій

У черкаському виші відбувся ярмарок професій

Традиційний «ярмарок професій» відбувся в Черкаському державному технологічному університеті. На профорієнтаційному заході були присутні представники Черкаського центру зайнятості та потужних підприємств міста.
Студенти ЧДТУ зустрілись з потенційними роботодавцями. Ринок праці потребує кваліфікованих працівників, тому «Ярмарок професій» у стінах університету вже став традиційним. Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі ЧДТУ.

«До нас завітали представники таких фірм як «Сатурн», «Юрія Фарм», «Темп», – розповідає організатор, директор центру післядипломної освіти та доуніверситетської підготовки Світлана Лишко. – «Також ПАТ «Азот», «Фокстрот», ДП «СанСервіс Столиця», «Телеперфоменс», «Черкаський шовковий комбінат (ЧШК)».
Деканати університету чітко вислідковують, де і за якою спеціальністю влаштовуються студенти. Випускники ЧДТУ працюють у кожній галузі міста Черкаси.

«Наші студенти працюють не лише в Черкасах, але і в інших містах. Наприклад, у Кропивницькому працюють близько 10% спеціалістів з нашого університету на різних промислових підприємствах. Ми турбуємось про перше робоче місце наших випускників, адже воно дозволить визначитись з професією і майбутнім кар’єрним зростом. Ми тісно співпрацюємо практично з усіма підприємствами та центром зайнятості. Надаємо будь-яку консультацію і допомагаємо працевлаштуватися нашим студентам», – коментує в.о. ректора ЧДТУ Олег Григор.
Черкаський центр зайнятості працює з випускниками за двома напрямками. Профорієнтаційна робота спрямована складання резюме і зустрічі з потенційними роботодавцями. На сьогодні в Черкаському центрі зайнятості 880 актуальних вакансій, які студенти могли побачити на ярмарку, поспілкувавшись з представниками відділів кадрів різних підприємств. Учасники заходу мали змогу провести першу в своєму житті співбесіду і скористатися послугами працівників HR-менеджменту.

«Зараз певна незбалансованість попиту і пропозицій на ринку праці, який потребує, в основному, робітничих професій. Ми надаємо змогу студентам без досвіду роботи поспілкуватись з роботодавцями на різноманітних подібних заходах. Таких як ярмарки вакансій та дні відкритих дверей», – пояснює директор Черкаського центру зайнятості Оксана Щербак.
Перше працевлаштування завжди складне і хвилююче. Але роботодавці, що були присутні на заході готові допомогти випускникам зробити перші кроки в професії.
«Я сам більше як 30 років випустився з подібного університету і все життя займаюсь виробництвом. Ми готові брати студентів без досвіду роботи і робити з них гідних спеціалістів та інженерів, які потрібні для нашого виробництва. На роботу беремо лише офіційно і ділимося своїм власним досвідом», – коментує директор групи «Венето» Олександр Згіблов.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x