Фельдшерський пункт отримав допомогу від народного депутата

Фельдшерський пункт отримав допомогу від народного депутата

Село Орли, що на Лисянщині, має давню історію. Старожили переказують цікаву легенду про його назву. В давнину у великому лісі серед галявини біля величезної липи оселився чоловік із дружиною й донькою. Він викопав землянку і став у ній жити. На цю галявину зліталися орли, які гніздилися на липі й на сусідніх дубах. Чоловік знався на орлиній мові, підгодовував цих птахів, а ті натомість охороняли його житло та попереджали про небезпеку. Згодом на доньці цього чоловіка оженився парубок Момот із сусіднього села Лісовичі, який також викопав у лісі землянку й почав у ній жити. Старого чоловіка прозвали Орлом. Синів у нього не було, а в Момота невдовзі народилося аж п’ятеро. Вони також потім оселилися тут. Із часом це місце переросло в хутір, потім – у село, яке й назвали Орли (на честь його першозасновника).

Нині в селі Орли проживає 243 особи, з них – 34 дитини. Більшість жителів села – це пенсіонери, здоров’я яких потребує постійного нагляду. Тож фельдшерський пункт, що працює на території села, є одним із найважливіших у соціальній інфраструктурі населеного пункту.
Фінансування фельдшерського пункту, на жаль, недостатнє, тож про оновлення медичного обладнання можна тільки мріяти. Однак навіть із найскладнішої ситуації завжди є вихід. Нашим благодійни­- ком став народний депутат Геннадій Бобов. Жителі села звернулися до нього з проханням щодо оновлення обладнання фельдшерського пункту, і він із ро­зумінням поставився до проблем невеличкого села. У подарунок наш заклад отри­мав медичне обладнання: сумку-укладку фельдшера, яка вкрай необхідна для надання невідкладної медичної допомоги мешканцям села вдома і містить усі необхідні медикаменти й обладнання, а також тонометр, стетоскоп, напільні ваги й ростомір для новонароджених діток.

Звісно, все це обладнання завжди потрібне в фельдшерському пункті. Однак останнім часом найгострішою була потреба в новому тонометрі для вимірювання артеріального тиску, оскільки попередній прилад нещодавно вийшов із ладу, а переважна більшість мешканців села хворіють на гіпертонічну хворобу, тож постійно потребують на­гляду й контролю їхнього самопочуття. Тому такій своєчасній допомозі Геннадія Борисовича ми безмежно раді й щиро дякуємо йому за доброту, чуйність, небайдужість до проблем жителів села. Бажаємо успіхів у його нелегкій і відповідальній роботі, мирного неба, світлих горизонтів і міцного здоров’я.

Ольга Миколаївна Момот, завідувач фельдшерського пункту села Орли

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x