У Черкасах з’явилася нова пожежна машина

У Черкасах з’явилася нова пожежна машина

Сучасний пожежно-рятувальний автомобіль середнього класу на базі шасі MAN, що був придбаний за рахунок коштів державного бюджету, відсьогодні заступив на своє перше бойове чергування. Ключі від автомобіля, який отримав прописку у Другій черкаській державній пожежно-рятувальній частині, отримав її начальник Володимир Безверхий. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Управління ДСНС у Черкаській області.

У Черкасах з’явилася нова пожежна машина Спецмашина буде використовуватися для ліквідації пожеж та проведення рятувальних робіт в обласному центрі. На думку фахівців, автомобіль МАN відрізняється від наявних у бойовому розрахунку автомобілів у першу чергу більш комфортними умовами для особового складу. У кабіні, рятувальники зможуть за потреби вдягнути захисні апарати, ще перебуваючи у дорозі, що дозволить заощадити час в ході бойового розгортання. Значним плюсом на думку фахівців є також потужніший насос та більша ємність цистерни. До того ж, автомобіль більш маневрений і економічний по розходу пального.

Черкаський міський голова Анатолій Бондаренко взяв участь у церемонії постановки нового пожежного автомобіля у бойовий розрахунок. Оглянувши автомобіль, залишився задоволений якістю та комплектацією автівки.

Привітавши рятувальників із приємною подією, міський голова зазначив, що це своєрідний орієнтир від Держави, на який варто орієнтуватися місцевим органам влади.
«Міськвиконком добре розуміє свою відповідальність за стан цивільного захисту міста. Пожежно-рятувальні підрозділи, які дислокуються на території обласного центру, на нашу думку, повинні мати усе необхідне для ефективної протидії будь яким надзвичайним подіям. Тому ми й надалі будемо приділяти значну увагу проблемам рятувальної служби, для вирішення яких останнім часом з міського бюджету вже було виділено, без малого 1 мільйон гривень» – зазначив Анатолій Васильович.

Начальник Черкаського міськрайонного відділу Управління Андрій Хижняк не приховував свого задоволення від такого подарунка: «Сучасний автомобіль «МАН» за своїми тактико-технічними характеристикам значно перевищує інші зразки техніки, яка є на озброєнні в нашому підрозділі, тому цей автомобіль безумовна стане своєрідним флагманом нашого автопарку, на появу якого ми довго чекали».

Андрій Анатолійович також висловив упевненість, що за умови підтримки місцевої влади, це буде не остання сучасна техніка, яка посилить боєздатність Черкаського гарнізону.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x