10 правил щасливого життя від Ніка Вуйчича

10 правил щасливого життя від Ніка Вуйчича

Австралієць Ніколас Джеймс Вуйчич – один із найвідоміших ораторів сучасності з особливими потребами. А ще він спортсмен, співак, меценат і письменник.
Незважаючи на рідкісну хворобу, внаслідок якої чоловік не має кінцівок, він веде активний спосіб життя, одружений, має двох дітей. У своїх книгах і лекціях він закликає ніколи не втрачати надію і наполегливо рухатися до своєї мети.

1. Не втрачайте надію
У моїй шафі завжди стоїть пара чудових черевиків. Ви скажете, навіщо вони людині, яка народилася без ніг? Відповім: для того, щоб мати надію на те, що здається нездійсненним. Коли сьогодні молодший син плескає своєї долонькою по моєму плечу, я розумію, що він у мене є лише тому, що колись я вірив у те, що матиму сім’ю.
2. Не виходить? Пробуйте знову!
Це один із найголовніших принципів життя, якого колись навчили мене батьки. Коли друзі вперше поклали мене на дошку для серфінгу, люди сходилися з усього пляжу, щоб подивитися, що відбувається. Після того, як я 15 разів поспіль упав, намагаючись просто встояти, всі розійшлися. Але це мене не зупинило. І сьогодні я вмію плавати. А ви?
3. Не обмежуйте свою радість
Багато людей не радіють життю лише тому, що думають про якісь обмеження, а не про те, що вже мають. Не дозволяйте людям чи подіям нав’язувати вам своє ставлення до життя. Навчіться радіти невеликим дрібничкам. Це створюватиме настрій і певний фон усього вашого життя.

4. Не бійтеся важкої праці
З дитинства мене вчили самотужки турбуватися про себе. Навіть іграшки мені не купували просто так. Якщо я хотів отримати кишенькові гроші, то мусив заробляти їх. За те, що я щодня пилососив у домі, отримував від батька по 2 долари в тиждень. Інколи я ображався на нього, але сьогодні щиро вдячний, бо зрозумів, що в цьому житті мені ніхто нічим не зобов’язаний.
5. Будьте вдячними за те, що маєте
Вдячність – це опора, на яку можна спертися перед тим, як рухатися далі. Я міг би все життя провести, обираючи, на кого варто ображатися за те, що народився без рук і ніг. Та на це в мене просто немає часу. Моє серце сповнене вдячності долі за те, що я живу і маю людей, які мене люблять.
6. Бийте м’яча, поки він не вдарив вас
Якось я грав із другом у футбол. Він попередив, що зараз битиме, але я не встиг приготуватися. Отримавши травму, я три тижні пролежав у ліжку. Цього було достатньо, щоб зрозуміти просту істину: не треба чекати, доки життя подарує тобі якийсь сюрприз. Намагайтеся випереджати події і вчасно реагувати на них.

7. Не шукайте щастя в тимчасових речах
Усе, що можна купити, відремонтувати, замовити, не варте того, щоб зосереджувати на ньому свої мрії й бажання. Звісно, варто працювати над тим, щоб покращити свій добробут, але цілі й прагнення зосереджуйте на тому, що дійсно чогось варте: любов, дружба.
8. Приймайте себе такими, які ви є
Багато людей чекають якихось подій, щоб стати щасливими: купівлі певної речі, зустрічі з якоюсь людиною чи появи сприятливих обставин. Якщо ви нещасливі зараз, то нічого не зміниться й після появи нової машини, коханки чи роботи. Навчіться радіти собі такому, яким ви є нині. А все, що навколо, має лише підкреслювати вашу цінність і особливість.
9. Зосереджуйтеся на тому, що можете зробити зараз
Є мрії, а є конкретні цілі. Важливо чітко визначитися й не міняти їх місцями. Мрії можуть бути не зовсім реальними. Цілі ставте завжди конкретні, з чітким урахуванням ваших сил і можливостей.
10. Будьте добрими
Людина, яка творить добро, обов’язково отримує у відповідь те, що вона сіє. Якщо сьогодні ви не маєте у своєму житті дива, то зробіть його для когось іншого. Хай це буде бодай пиріжок, куплений для бездомного пса, але й він відіграє свою роль у вашому житті.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x