На вихідні в області прогнозують сильні дощі

На вихідні в області прогнозують сильні дощі

Після тривалого посушливого періоду 4-5 жовтня на Черкащині задощило. Розподіл опадів по території був нерівномірний. На заході області випало 5-14 мм (15-40% місячної норми), у східних районах – 32-42 мм (110-130% місячної норми). 5 жовтня опади на сході області досягали критерію сильний дощ, що є небезпечним гідрометеорологічним явищем. За спостереженнями гідропоста Піщане (Золотоніський район) 5.10 відмічався дуже сильний дощ, за період менше 6 год. випало 70 мм, що є стихійним гідрометеорологічним явищем. Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаському обласному центрі з гідрометеорології.

За прогнозом, завтра істотних опадів не очікується. Вночі та вранці виникатимуть тумани 200-500 м, тому нагадуємо водіям бути уважними та обережними в умовах погіршеної видимості. Температура повітря вночі 2-7º, вдень 10-15º.
На вихідних циклон, завдяки якому на Черкащині спостерігалися дощі, повернеться знову. Але цього разу дощі очікуються ще більшими – впродовж 8-10 жовтня помірні дощі, а вдень 8-го та вночі 9-го – сильний дощ. У цей період дискомфорту додаватиме поривчастий вітер 7-12 м/с. Температура повітря становитиме вночі 3-9º, вдень 8-14º.

Із 11 жовтня і до кінця наступного тижня у наш край почне надходити холодне повітря з Арктики. Температура суттєво знизиться: вночі лише 0-5º, вдень 4-9º, у нічні та ранкові години можливі заморозки.
У зв’язку з цим, вже на початку наступного тижня доцільно розпочати опалювальний період.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x