На Шполянщині вирубали дерев на 1 мільйон гривень

На Шполянщині вирубали дерев на 1 мільйон гривень

За фактом незаконної порубки дерев різних порід у лісосмузі поблизу села Сердегівка Шполянського району, що заподіяло істотної шкоди охоронюваним інтересам держави, внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 246 (незаконна порубка лісу) Кримінального кодексу України. Про це «Нова Доба» дізналася від Черкаської обласної прокуратури.

Кримінальне провадження розслідується Шполянським відділенням поліції Смілянського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Черкаській області, процесуальне керівництво в ньому здійснюється групою прокурорів Смілянської місцевої прокуратури.

В ході проведення слідчих дій встановлено факт знесення невідомими особами за допомогою бензопил понад 400 дерев різних порід в адміністративних межах Терешківської сільської ради, внаслідок чого державі завдано шкоду в сумі більш як 1 млн. грн.

Наразі вживаються оперативні заходи, спрямовані на встановлення групи спільників, які незаконно вирізали дерева, інших осіб, причетних до вказаного злочину, допиту свідків та призначення низки експертиз.

Розслідування триває, по його завершенню прокуратурою буде прийнято остаточне рішення в межах чинного законодавства.

Довідково: незаконна порубка дерев і чагарників у лісах, захисних та інших лісових насадженнях карається штрафом від п\’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк, тому прокуратура області наполягає на необхідності подбати про своє майбутнє та закликає лісокористувачів не порушувати вимоги законодавства з охорони й використання лісових ресурсів та утриматись від знищення деревини.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x