Фотовиставка «Я люблю життя! Життя без болю» відкрилась у Черкасах

Фотовиставка «Я люблю життя! Життя без болю» відкрилась у Черкасах

Сьогодні виставка розпочала свою роботу на площі перед міськвиконкому. Захід проходить з нагоди Всесвітнього дня паліативної та хоспісної допомоги. На світлинах – десятки дитячих доль, за кожною з яких кричущі трагедії страшного діагнозу онко. Волею долі їх поєднали лікарські стіни палат та коридорів Черкаського обласного онкодиспансеру, де кожен з цих маленьких пацієнтів виборює власне право на життя. «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі Черкаської міської ради.

Аби ці діти отримали свій шанс жити далі, Черкаське обласне відділення всеукраїнської благодійної організації «Всеукраїнська мережа лідей, які живуть з ВІЛ/СНІД» ініціювало такий просвітницький захід.

Втілити задумане їм допоміг черкаський фотограф, відомий своїми роботами, як в Україні, так і далеко за її межами,Ігор Єфімов, який близько року відвідував маленьких пацієнтів Черкаського обласного онкодиспансеру та зафіксовував побачене на фото. Серед робіт талановитого майстра фотографії – жодної постановочної роботи. Усі світлини зроблені експромтом, тому на кожній з них вся палітра емоцій, яка і без слів віддзеркалює увесь біль та жах ситуації.

Ігор Єфімов сказав, що якщо завдяки його роботам, бодай одній дитині вдасться допомогти, то це і буде найвища нагорода для нього. Взагалі, як зауважує талановитий фотограф, кожен з нас має пам’ятати, що в житті є значно важливіші речі, ніж заробляння грошей, прагнення кар’єри, нових вражень і т.д. Адже усе це відходить на задній план, коли у твоє чи життя близької людини постукає страшний діагноз онко.

– Організовуючи цю виставку, ми прагнули показати, що пацієнти дитячої онкології – звичайні діти, які залишаються дітьми, навіть отримуючи неймовірні дози хіміотерапії. Показати їх неймовірну силу та жагу до життя, Показати не для того, щоб просто поспівчувати, а щоб привернути увагу до їх проблем та спробувати допомогти. Їм, як і сотням інших, вже дорослих людей. Адже вони мають право на достойне життя, життя без нестерпного болю, – зазначила керівник громадського центру ЧОВ ВБО «Всеукраїнської мережі людей, які живуть з ВІЛ/СНІД» Світлана Федорова.

До речі, поруч з експонатами виставки розташовані скриньки для благодійних пожертв, які будуть передані пацієнтам онкодиспансеру.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x